,

iPhone apps: Standaard meegeleverd

Laten we beginnen met de standaard applicaties die ik op mijn iPhone hebt staan en ik noem ze op in de volgorde dat ik ze (voor mijn gevoel) het meeste gebruik. Er zijn ook een aantal applicaties bij die er wat mij betreft niet op hadden hoeven staan, deze geef ik aan de rechterzijde aan met een rode streep dat ik ze absoluut niet gebruik, groen betekent dat ze een bepaalde waarde voor mij hebben.

Mail MailDeze applicatie haalt uhm… mail binnen! Je kan er via de settings heel veel e-mailaccounts toevoegen en ook nog instellen of je het aantal ongelezen mailtjes op je homescreen in een cijfertje op het icoon ziet.

Als je MobileMe, Gmail en AOL mail gebruikt dan werkt mail ook nog eens via Push, dus mail komt binnen als het binnen komt. Dan wordt het naar je iPhone gepusht.

Leuk is dat mijn mail door push eerder binnenkomt dan in de mail app op mijn Mac.

iPod iPodDe muziekspeler waarmee Apple zo bekend is geworden. Hierin vind je al je muziek terug, kan je video afspelen, audioboeken luisteren en je podcasts horen.

Waar bij een iPod Touch muziek en video gescheiden wordt in twee apps is de iPod hier de verzamel app voor alles.

Safari SafariDe manier om op internet te komen. Behalve flash doen alle andere web technieken het aardig in deze mobiele browser.

Als je hem verticaal houdt dan heb je een grote overzicht van de pagina en als je hem horizontaal houdt zie je de pagina wat breder. Werkt wel goed.

Camera CameraAf en toe een foto maken van een bonnetje, leuke situatie, mooi plaatje. Het is wel handig om een redelijke camera bij je te hebben. Daarna kan je het eventueel met andere applicaties er nog leuke effecten aan geven.
Calendar CalendarEen agenda.

Tja, ik ben niet zo handig en nu ik consequent blijf met mijn agenda invullen gaat het gelukkig stukken beter. Via MobileMe sync ik het ook naar mijn Mac, dus als ik thuis kom staan afspraken ingevoerd in mijn iPhone ook in de calender.app van mijn Mac.

Maps MapsDit is mijn TomTom!
Af en toe raak ik een beetje verdwaald op plekken waar ik niet bekend ben, dan kan Maps dat via internet verbinding maakt met Google Maps mij helpen duidelijk maken waar ik ben.

Helaas werkt het niet goed in het buitenland, want je hebt internet wel nodig, geen offline kaarten, maar in NL is het vaak een uitkomst!

Notes NotesEven snel iets onthouden? Kan je het hier opschrijven. Ik heb al een keer bij een Dell seminar aantekeningen gemaakt met deze app, eenmaal thuis aangekomen kon ik het op mijn Mac uitwerken.
Text MessagesSMS applicatie, hoort een beetje bij een telefoon. Het is heel leuk dat je smsjes heen en weer in een soort bubbels ziet. Zo kan je een gesprek makkelijker volgen.
Photos PhotosVanuit mijn Aperture sync ik via iTunes een aantal foto’s naar mijn iPhone en dus naar deze app. Zo kan ik af en toe eens een foto laten zien als mensen weer eens niet geloven dat het duiken in NL wel mooi kan zijn.
Appstore App StoreDaar is wel een app voor!
Als je dat roept dan moet je het ook bewijzen, dus het gebeurt nog wel eens dat ik deze applicatie op start. Ik kijk ook regelmatig op een aantal websites waar ze aangeven welke applicaties in een aanbieding zitten, dus dan kijk ik even of ik er gebruik van wil maken 🙂
Contacts ContactsContacten heb ik hier in opgeslagen. Vanuit hier mail je, bel je en kan je eventueel websites van mensen opzoeken, dus ik start het nog wel eens op.
Clock ClockAls je ergens anders bent kan je eventueel een andere tijdzone instellen, maar gezien het feit dat ik regelmatig in NL verblijf gebruik ik het eigenlijk alleen maar voor mijn wekker.
Phone PhoneHet telefoongedeelte van de iPhone, wat ik vooral handig vind is dat in allerlei apps telefoonnummers “klikbaar” zijn en daarmee automatisch de Phone-app opgestart wordt zodat je kan bellen.

Visual Voicemail is ook handig, zo zie je per persoon een voicemailbericht zodat je niet je hele bandje hoeft af te luisteren om te horen wat je baas, vriend, kennis had ingesproken 🙂

Settings SettingsIk pas nog wel eens een instelling aan, dus een handige app. ’s Nachts zet ik regelmatig de iPhone in airport-mode en soms moet ik Bluetooth aanzetten. Handig om settings in de buurt te hebben.
Calculator CalculatorVoor als je even geen zin hebt om het uit je hoofd te doen 😉
Voice Memos Voice Memos
Hiermee kan je met de ingebouwde microfoon of eventueel een externe microfoon geluid opnemen. Handig voor vergaderingen?
Youtube YouTubeSoms wil je even iets laten zien van een artiest, of een leuk filmpje. Aanrader is wel Wifi, maar eventueel kan het via 3G.
iTunes iTunesApp voor een liedje of album te kopen, ik doe het vrijwel altijd via de Mac, maar als je een keer haast hebt dan is dit wel een uitkomst.
Compass CompassLeuk dat het er in zit.
Maar waarvoor zou ik het gebruiken?
Stocks StocksIk heb geen aandelen
Weather WeatherEr zijn hier betere en meer betrouwbare bronnen voor dan deze app dat gevoed wordt door Yahoo.

Zo dat was het voor de eerste post!
Bij de volgende post zal ik een aantal van mijn spellen uitleggen 😉

1 antwoord
  1. Beri
    Beri zegt:

    Het programma “Contacts” heeft dit een beperking wat betreft het aantal contacten ? Kan ik 20.000 contacten opslaan EN synchroniseren naar mijn iPhone 5S (64GB) ??

Reacties zijn gesloten.