, , ,

Raspberry Pi in de auto

Om een eigen boordcomputer te creëren kan je een Raspberry Pi in de auto plaatsen. Met een webcam, GPS apparaat en een mobiele data stick heb je een flexibele computer die je kan inrichten zoals je wil. Hier de componenten, applicaties en tips.

Reizen met de trein

Ik weet niet meer wanneer ik het besloot, maar ineens ging ik in plaats van de motor, met de trein. Het had ook wel met versleten banden te maken. Maar ik heb wel wat verhalen verzameld over het Reizen met de trein.
,

De Duivel en het Meisje

Ik zit weer eens het boek te lezen van Paulo Coelho; De duivel en het meisje. waarin de vraag wordt behandeld of mensen goed of slecht zijn. Of wellicht allebei. Ik vind dat Paulo wat ijzersterke dingen zegt in het boek en die heb ik hier als quotes in een blog-post gezet.

USB disk op Odroid

Hoe mount ik een harde schijf of disk op Odroid? Ik vergeet het steeds, vandaar dat ik hier de stappen heb beschreven. Dan hoef ik zelf niet meer te zoeken.
computer

Plex Media Server op een Odroid

Hoe moest ik ook alweer Plex Media Server installeren op Odroid met een image van Ubuntu Mate. Hier wat commando's die ik via SSH heb uitgevoerd.
, ,

Het begin is moeilijk

Ik heb niet door hoe het begin moeilijk was, na wat ervaring. Ik blik eens terug naar het begin met duiken, motorrijden en lesgeven; het begin is moeilijk
Prepper
,

To prep or not to prep?

To prep or not to prep. Wanneer ben je voorbereid als er iets mis gaat en wanneer sla je er in door? Wat kleine tegenslagen moeten we wel aankunnen.
Wild Atlantic Way

Wishfull thinking

In mei was ik op vakantie. Door drukte op mijn werk en warm weer dwalen mijn gedachten naar vakantie bestemmingen; Wishfull thinking.. Of to-do lijstje!