,

WordPress + Google Maps = Plug-in?

## Update ##
Ik heb een alternatieve methode gevonden die er beter uit ziet, zie:
Interactieve kaarten op de site
##

Eindelijk heb ik een redelijke plug-in gevonden waarmee ik routes/tracks kan laten zien op WordPress, op één van mijn blogs. (Ik heb er drie: deze, bus werk) Straks wil ik tripjes op mijn bus-blog laten zien en natuurlijk wil ik dan precies laten zien waar we hebben gereden. Mijn GPS (Garmin) houdt dit zonder enige moeite bij zodat ik het op mijn site kan zetten, maar hoe toon ik het dan?

Ik ben anderhalf jaar op zoek naar een manier. Het is een mogelijkheid om eerst de file te uploaden naar Google Maps, maar dat is een omslachtig proces vooral omdat ze niet GPX-bestanden (wat uit de Garmin komt) accepteren. Daarna heb ik een groot aantal plug-ins geprobeerd en ik heb het een paar keer opgegeven tot ik Google Maps – GPX Viewer Options tegen kwam. Deze plug-in werkt gewoon zonder foutmeldingen bij activeren of ingewikkelde interfaces om de route in beeld te krijgen.
Je ziet dit:
kaart op site

Met deze code:

[map maptype="terrain" gpx="/tracks/test4.gpx" style="width:100%; height:320px; border:1px solid gray;" elevation="no"]

Simpeler wordt het niet. Alleen moet ik de gpx file uploaden naar de webserver, maar dat is met FTP of WebDAV straks een fluitje van een cent. Je kunt in de kaart scrollen en zoomen. Je kan zelfs bij Google Maps kaarten Streetview gebruiken. Ideaal voor de mensen thuis om wat mee te krijgen van de omgeving waar ik ben geweest.

Het schaalt ook mooi op de mobile devices.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. Interactieve kaarten op de site – EnterMI, IT consultancy schreef:

    […] Zo studderde ik al een tijdje met kaarten op mijn websites. Zometeen gaan we de Ramble Rally rijden en vind ik het leuk om elke dag, steeds met een ander kleurtje, de route op een kaart te laten zien. Als we onderweg nog iets bijzonders tegenkomen zou het ook top zijn om die locaties te registreren. Ik kwam een plug-in tegen: Google-Maps-GPX-Viewer van ATLsoft, Bernd Altmeier. Dit ding werkte gewoon goed. Zorg dat een gpx bestand (export bestand van de route) in een folder op je website staat en hij maakt er een route van. Om het visueel aantrekkelijker te maken moet je er helaas wel voor betalen. Ik had er in februari al over geschreven: WordPress + Google Maps = Plug-in? […]

Reacties zijn gesloten.