Een manier om jezelf te beschrijven kan lastig zijn. Daarom begin ik er gewoon maar aan en dan zie ik wel waar het schip strandt.

Algemeen

Mijn naam is Floris en volgens mijn moeder ben ik vernoemd naar een chirurg. Deze man ging op een feestje kruipen omdat hij dacht dat mensen te veel zouden schrikken als hij meteen ging dansen en wilde het daarom rustig opbouwen.

Op 9 januari 1979 werd ik bij mijn ouders thuis in Warmenhuizen geboren. Het was er toen zo koud en had zoveel gesneeuwd dat men letterlijk op de weg kon schaatsen. Zo werd het voor mijn overgroot oma ook lastig om haar eerste achterkleinkind te bezoeken. Bij hoge uitzondering werd ze door een bevriende taxi chauffeur naar haar eerste achterkleinzoon gebracht. Uiteindelijk ben ik daar tussen Alkmaar en Schagen ook opgegroeid.

Na ongeveer twintig jaar ben ik even verhuisd naar Breda en uiteindelijk neergestreken in Amsterdam. In 2007 heb ik de stad weer ingeruild voor een wat kleinere plaats iets ten oosten van Den Haag: Voorburg. Ik ging er qua huis en parkeren van de auto voor de deur er behoorlijk op vooruit gaan.
Intussen ben ik weer verhuisd en kan ik mijzelf Alkmaarder, of kaaskop, noemen. Hier woon ik dicht tegen het centrum in een leuk appartement.

Hobbies

Ik ben een groot fan van†motorrijden, het is de mooiste manier om jezelf te vervoeren in een drukke wereld met files.†In de afgelopen jaren heb ik al enkele 10.000-den kilometers gereden. Ik kan tegenwoordig rond rijden op mijn droom motor, een†BMW R 1200 GS Adventure. Daarnaast is het leuk om allerlei routes te rijden, interessante routes zet ik op mijn site neer. Meer anekdotes vind je hier.

Een passie is duiken en ik heb sinds 1998 mijn ëPADI Open Water Diverí brevet. Na het halen van dit plastic ben ik sindsdien regelmatig op duikvakantie geweest in warme landen. In 2006 besloot ik in Nederland te gaan duiken en daar heb ik nog geen spijt van gehad! Meer duikverhalen vind je hier.

Naast de motor- en duiksport doe ik nog echt iets actiefs met mijn lichaam en dat is bootcampen. Op het toppunt rende ik op 9 events, waarvan eentje zelfs in London. We lopen dan hard, soms over asfalt en soms over hindernisbanen. Om hier fit genoeg voor te zijn doe ik 2 a 3 keer per week mee met de bootcampclub. Hier kan je meer over de runs en bootcamp vinden.

Verder ben ik nog even skileraar geweest. Twee keer heb ik een seizoen in een dorpje in het Zillertal gezeten. Het is geweldig om drie maanden met een leuke en ÈÈn van mijn favoriete sporten bezig te zijn. Na twee seizoenen heb ik het wel gezien. Ik heb alles gedaan wat ik daar wile doen en een hoop meegemaakt. Mogelijk ga ik nog een keer een maandje terug: 2 weken les geven en 2 weken zelf skiÎn, maar ik zie wel hoe dat uit komt.

Eind 2007 heb ik een MacBook Pro aangeschaft en ben sindsdien helemaal naar de Apple producten. Alhoewel ik nog steeds denk dat men professioneel beter werkt met een Windows (of Linux) backoffice al jaren vind ik Apple producten ideaal voor de consument.
Intussen heb ik een MacBook Air en ben helemaal compleet met een iPhone, iPad mini, iPod Shuffle en iPod Classic. Zie hier vele blog-posts over de Apple producten.

Werk

Er moet natuurlijk ook brood op de plank komen, daarnaast houd ik niet van stilzitten. Jarenlang werkte ik als werknemer in de IT en heb ik allerlei rollen gehad op vervuld van helpdesk’er, website-bouwer tot senior systeembeheer. Tegenwoordig ben ik in te huren als een ZZP’er. Als er uitdagingen zijn op internet, met de computer of je wilt een training over een bepaald computer product dan raad ik je aan contact met me op te nemen. Neem in ieder geval een kijkje op mijn professionele website.