Trainen: Mud Masters Obstacle Run

Mud Masters LogoEergisteren hadden we via The Bootcampclub de eerste training voor de Mud Masters Obstacle Run. Toen we de parkeerplaats opreden viel het me al op dat het een redelijke club is van 13 mensen. Er zijn dus meer bikkels die er voor gaan! Pascal, onze trainer, lacht me toe met de opmerking; “Wat is er met jou gebeurd?” En klopt op mijn buik. Tja, ik kwam niet zo regelmatig op de training en heb dus bijzonder weinig aan sport gedaan. Ik heb inderdaad een buikje gekregen en voel hem helemaal tijdens het hardlopen.

Onweersbuien hangen dreigend om ons heen, toch gaan we aan de slag in de frisse buitenlucht. Pascal is professioneel bezig met gezondheidstrainingen en programma’s om mensen fit te krijgen. Wij krijgen nu een training volgens het principe van Pascal Landman van Leef en stijl the Bootcamp Club. Dat betekent lekker buiten trainen, winter en zomer, wind of regen en gebruik maken van de objecten om je heen. We beginnen met een warming up waar we alle spiergroepen even laten werken. Straks moeten we door de modder rennen, op zaken klimmen, onder dingen doorkruipen en nog veel meer dingen. Alle spieren moeten dus straks klaar zijn voor de zware taak. Pascal ziet er uit alsof hij zo uit het leger is gestapt, toch commandeert hij ons met een glimlach en vriendelijk gebaar door de oefeningen heen. Hij helpt ons om net over de grens heen te gaan zonder dat je te ver gaat of blesseert. Op driekwart nemen de puffen en zuchten van mij behoorlijk toe. Ow ja, ik had en heb geen conditie.

We gaan nog meer van deze trainingen krijgen om ons klaar te stopen voor de Mudmasters Obstacle Run. Dit is een evenement dat 6 oktober plaats vindt op het oude Floriade terrein in Hoofddorp. Daar gaan enkele duizenden een parcours afleggen met allerlei hindernissen. We weten in ieder geval al dat we over muurtjes moeten klimmen, onder balken door moeten kruipen, een enorme toren moeten oplopen via de trap, een klimnet in moeten klimmen en nog veel meer hindernissen. De echte bikkels doen dit over een afstand van 12 kilometer, maar je kan ook een kortere van 6 kilometer. Ze willen Tough Mudder evenaren:

Ik heb er zin in! Ik ga ook wat meer op mijn voeding letten, verwacht wat af te vallen en ga weer een goede conditie krijgen. Hoop ik… Via mijn blog zal ik wel wat updates sturen.

De Bootcampclub van de kop van NH traint voor de Mud Masters Obstacle Run 2012