Die Bootcamp roddels

the bootcampclub schoenen

the bootcampclub schoenen

Nog anderhalve maand en het is een jaar geleden dat ik stopte als Bootcamp instructeur. Alhoewel het een leuke job was en ik het met veel plezier deed kostte het ook veel tijd.

Ik heb er ook veel van geleerd qua interpersoonlijk contact. Mensen die ik als mijn sport-maatjes beschouwde en gezellig mee bootcampte moest ik ineens les geven. En dan verandert de band en het contact en dat had ik niet helemaal door op dat moment.Waar ik nog steeds gezellig met iedereen om ging als deelnemer is de band verandert naar trainer – deelnemer en dat is anders dan deelnemers onder elkaar.

Pas nadat ik stopte merkte ik hoe interessant ik ineens werd als gespreksonderwerp. De één wist nog beter hoe mijn leven, huis, werk en liefdesleven in elkaar zat dan de ander en het werd allemaal besproken zonder mij er in te betrekken. Terwijl ik mezelf toch wel de grootste kenner beschouw over mijn eigen leven. Langzaam verdwijnen de Bootcampclub maatjes waar ik het contact mee verloren heb of bewust heb verbroken uit mijn Facebook vriendenlijst en ik hou een groep mensen over waar ik wel nog leuk contact mee heb.

Nu bijna een jaar later blijkt dat de roddels nog niet uitgedoofd zijn. Intussen zijn er 4 leraren die in het uur op donderdag mijn plek hebben gevuld en ik geloof dat we nu toe zijn aan de vijfde. Ik ben verbaasd dat ik nog steeds geruchten over mij hoor, ik ben onregelmatig wezen sporten dus ik ben echt wel even uit beeld geweest. Wat maakt mij nou nog steeds interessant na al die maanden? Ik voel mezelf ook wel vereerd hoor. Blijkbaar ben ik interessant. Mijn moeder zei altijd; Ze kunnen beter over je praten dan van je eten. Toch moest ik wel denken aan de TED talk Online shaming, alhoewel dit niet heel online gebeurde en bij niet zo extreem was.

The Bootcampclub smoothie

De bootcampclub speelt intussen nauwelijks nog een rol in mijn leven en ik houd me meer bezig met de hartoperatie van mijn vader, de uitdaging van Microsoft trainer worden, uitstapjes met Petra naar het buitenland en over 8 dagen Lowlands! Een wijze les dus; beschouw je deelnemers niet als goede kennissen, dat zijn ze niet meer vanaf het moment dat je ze les geeft.