Het bierspel: Bier-pong

Bier pongIk kende het niet, maar heb het net geleerd in Oostenrijk: Een bierspel genaamd bier-pong. Eergisteren speelden we het ter afscheid van een aantal leraren. Uiteraard met alle andere drankspelletjes loop je het risico om veel bier binnen te krijgen, maar dat kan de boel gezellig maken 🙂

Je maakt steeds teams van 2 mensen die tegen elkaar gaan spelen. Ieder team gaat aan een kant van de tafel staan en op zijn/haar helft staan dan 10 plastic bekertjes in de vorm van een driehoek waarover een liter bier verdeeld wordt. De bedoeling is dan dat de tegenstander een ping-pong balletje in jouw glazen gooit. Op het moment dat dit lukt moet je dat biertje opdrinken. Mocht het de tegenstander lukken om allebei een ping-pong balletje in je bier te gooien moet je alle omringende biertjes ook opdrinken. Degene die het eerst alle bierglazen wegspeelt bij de tegenstander wint en het verliezende team moet alle overgebleven glazen van de winnaar ook leegdrinken. Het is echt een heel gezellig spel!

Er zijn nog wat extra regels om het wat lastiger te maken. Mocht de ping-pong bal over de tafel heen gegooid worden moet er voor straf een bier op je eigen helft worden opgedronken. Stoot je een biertje van jezelf of tegenstander om moet je alle overgebleven biertjes op de tafel opdrinken. Mocht de bal terug stuiteren op de eigen helft van de tafel kan je het nog een keer proberen. Mocht de bal naast de tafel stuiteren dan kan iedereen de bal pakken. Het is iets voor de kermis denk ik!