Urbanathlon en de Mudmasters!

10 weeks to mudmaster 2012, BCC NHNAfgelopen weken heb ik redelijk wat getraind voor de Mudmasters 2012. Een race door modder, water en over obstakels over een traject van 12 kilometer. Via de Bootcampclub.nl (afdeling Noord-Holland Noord) zijn we een trainingsschema gaan volgen waarin we 10 weken lang 2x ruim een uur er stevig tegen aan gaan. We zijn daar door water gekropen, door modder getijgerd en veel kilometers verhard en onverhard gerend. Een flinke inspanning, maar onze conditie werd aanmerkelijk beter!

Tussendoor kwamen er toevallig kaarten vrij voor de Urbanathlon, een soortgelijke wedstrijd in Amsterdam waar de nadruk niet op modder, maar stedelijke bebouwing lag. Floris, Pascal en Roy hebben het gehaald!Je zou moeten klimmen over rekjes, trappen op rennen en andere zaken. Ik zeg bewust: “zou moeten”, want de wedstrijd is ondanks zijn bombastische publicaties toch jammerlijk mislukt. Het traject was niet goed voorbereid, de communicatie ging slecht en er was geen noodplan. We liepen uiteindelijk drie rondjes over het java-eiland liepen wat tot veel frustratie en overlast zorgde bij de bewoners. Uiteindelijk was het leuk om te doen, maar wel een teleurstelling achteraf.

Hier een filmpje van Pascal en mij bij 1 van de laatste hindernissen, gefilmd door Yvonne.

Toen werd het tijd voor de wedstrijd waar we voor trainden. Ik was behoorlijk zenuwachtig en wist echt niet of ik het zou halen. Uiteindelijk hebben we het allemaal gehaald. We zijn meer dan 15 keer een sloot door gegaan, we hebben een ondiep meer doorwaad, we hebben door vele kilo’s modder gebaad, over hoge muren geklommen, over banden en hangende balken geklauterd. Het was een behoorlijke race en iedereen kwam moe, maar super enthousiast bij de finish aan. De groepspirit was ook duidelijk aanwezig, we hebben elkaar allemaal een handje geholpen en onbekenden hielpen elkaar ook over de hindernissen heen. Een top evenement. Hieronder zie je wat foto’s voor de indrukken.

Yes the finish!!

Water in, water uit :)

Muren overleefd, op naar de volgende etappe.

Samen staan we sterk

Ongecontroleerd naar beneden :P

Voorbij de pontons om de wachtrij te omzeilen, onderkoeling lonkte

Anaconda, slingerend steeds een kanaaltje doorwaden

Flinke klim in de modder het water weer uit