,

iPhone apps: Heel veel spellen

Na de eerste blog iPhone-apps: de standaard iPhone apps, nu een vervolg en we gaan het over iPhone spellen hebben. Apple adverteert met zijn iPod Touch dat het de funnest iPod ever is, natuurlijk moet de iPhone een serieuzer image hebben, maar al die spellen werken daar natuurlijk ook op.

Deze spellen heb ik een keer gespeeld op mijn iPhone. De rode balk achter het spel betekent dat je het niet meer op mijn iPhone kan vinden, de groene betekent dat ik het nog wel eens speel!

Aqua Globs Aqua GlobsFlight Control is een favoriet spel van mij op de iPhone, stiekem kijk ik dan ook verder in appstore naar vergelijkbare apps. Dit is er eentje van. Je moet wezens combineren en sommigen moet je niet laten samen komen. Werkt leuk, maar slaat toch niet helemaal bij me aan. Blijf nog even Flight Control fan 🙂

Aqua Globs in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl

Blowfish BlowfishHet leek als een leuk spelletje, maar het kon me niet echt pakken en heb het alweer snel van mijn iPhone afgegooid. De bedoeling was dat je vissen liet groeien zonder dat ze lek sloegen.

Misschien heb ik het geen eerlijke kans gegeven, maar vooruit. Gonny van iPhoneclub.nl is er wel enthousiast over, dus misschien proberen waard?

Blowfish in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Brain Challenge Brain ChallengeOp mijn iPod Classic was dit al een favoriet spelletje, natuurlijk moest ik hem dan ook op mijn iPod Touch hebben. Ik heb hem niet zo vaak gespeeld op mijn Touch (en later iPhone) als op de Classic, maar blijft een leuk spel. Ook leuk voor kinderen.

Brain Challenge in appstore – 3,99 – review op Pocketgamer

Button ButtonEen rare app, het is nauwelijks een spel en geen productieve applicatie. De bedoeling is dat je de app opstart en wacht tot de knop gaat oplichten. Als hij oplicht en je tikt hem aan voordat hij weer uit gaat krijg je punten. Als je dit regelmatig doet krijg je heel veel punten en ga je in de ranglijst omhoog. Verder helemaal niets!

Mensen schijnen het te gebruiken als een soort afleiding, doordat ze af en toe gestoord worden door die knop wisselen ze steeds hun focus en blijven ze meer gefocust op het werk. Of het werkt weet ik niet, ik vind het af en toe wel grappig om op de knop te drukken. Internet vereist trouwens, want bij iedereen licht hij tegelijk op.

Button in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Champagne ChampagneMet deze app kan je een wedstrijdje doen hoe vaak je een iPhone/iPod Touch kan schudden in een 20 seconden. Geen idee meer hoe ik hier aan gekomen ben, maar het is wel grappig om dit een paar keer te proberen.

Zelf heb ik hem er nu afgegooid omdat ik toch ergens bang ben dat hij een keer per ongeluk in alle enthousiasme uit iemand zijn handen vliegt!

Champagne in appstore – gratis – Geen review

Chase the dot Chase the DotEen stipje schiet over je scherm en je moet hem dan aanklikken, zo is het een wedstrijdje om zoveel mogelijk stippen in zo kort mogelijke tijd aan te raken zonder dat je veel mist. Een zenuwachtig spelletje wat ook wel weer snel verveelde. Dus het was even een leuk spel maar is intussen alweer van mijn iPhone verdwenen.

Chase the dot in appstore – gratis – review op Touchgeek

Coast Guard Coast Guardmet dit spel moet je bevoorrading van eilanden garanderen door de schepen die de spullen brengen te beschermen van de terroristen of piraten. Deze doen hun uiterste best om zoveel mogelijk te laten zinken en als het even kan ook jou naar de vissen te sturen.

Best een lastig spel waar je de besturing even onder controle moet krijgen. Nu wordt het spel steeds meer uitgebreid, dus de moeite van het verdiepen waard 😉

Coast Guard in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl

Flight Control Flight ControlWees een luchtverkeersleider en zorg dat vliegtuigen zonder botsen een kans krijgen om te landen. Het lijkt makkelijk te beginnen, maar het is moeilijker dan je denkt! En dan wordt de uitdaging steeds groter om er voor te zorgen dat je iedereen veilig aan de grond krijgt.

We hebben wat keren naar elkaar lopen pochen dat we net 2, 3 of zelfs 10 vliegtuigen meer hadden geland.

Flight Control in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl

Grolsch Game Grolsch GameJe kent het vast wel, airhockey, zo’n spel waar je een soort van schijf vast houdt en hiermee probeert een schijf in het doel van de ander te krijgen aan een soort biljard-tafel-lijkende tafel. Dit is de elektronische versie daar van.

Je kan tegen de computer spelen of met z’n tweeen op 1 iPhone/iPod en zo proberen het schijfje bij de tegenstander in het doel te stoten.

Grolsch Game in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Harbor Master Harbor MasterWat je als luchtverkeersleider doet in Flight Control doe je hier bij Harbor Master als een soort havenmeester. Je zorgt dat alle schepen veilig hun lading kunnen lossen en vervolgens weer kunnen wegvaren. Botsen is geen optie en in latere levels heb je zelfs te maken met externe factoren die het je nog moeilijker maken.

Leuke game!

Harbor Master in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl

Kolonists KolonistsWie kent er tegenwoordig niet de kolonisten van Catan? Vooral Linda was er verslaafd aan en ik ging eens op zoek naar een iPhone variant er van en ik kwam toen op Kolonists. Het is redelijk hetzelfde spel met een paar dingetjes die net iets anders gaan.

Leuk als je niet van je kolonisten-spelletje wilt scheiden als je in de trein van/naar je werk zit. Merk nu trouwens dat enkel nog de Lite versie te vinden is en die is gratis.

Kolonists Lite in appstore – gratis – review op iTunesGames.net

Lights Off Lights offDit spel zie je veel terug komen in allerlei vormen, je hebt flash varianten, maar ook op de iPhone kruipt de store vol met soortgelijke spellen. Het doel is simpel, je moet alle lichtjes uit krijgen en daar is een trucje voor. Soms is het heel moeilijk en andere keren klik je er zo doorheen. Een verslavend spel!

Lights off in appstore – 1,59 – review op toucharcade.com

Mevo & the gang Mevo & the GrooveridersJe hebt tap tap revenge en zo. Dit zijn spelletjes die werken met muziek en verwachten dat je een beetje ritme gevoel ontwikkelt.

Zo ook met dit spel, een leuk spel waar je met een poppetje (Mevo) loopt en op de maat van de muziek bepaalde acties doet waardoor je het spel veilig kan doorlopen. Als je een foutje maakt dan is het niet zo erg, gebruik je helemaal geen ritme gevoel dan zal je het einde van het level niet eens halen.

Mevo in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl

Mind Magic Mind MagicSoms kom je een gratis app tegen en probeer je het eens uit. In dit spel raden ze je gedachte. De eerste keer was dat wel even vreemd dat hij het inderdaad raadde, maar als je het trucje door hebt is het ineens niet meer spannend. Dus nadat ik het een paar keer had laten zien aan anderen heb ik het weer van de iPhone weggegooid.

Mind Magic in appstore – gratis – geen review

Music Library Quiz Music Library Quiz
Een soort equivalent van de oude muziek quiz die je vroeger op de iPod Classic had. Ik vond het een heel leuke app toen. Music Library Quiz benadert de oude applicatie wel een beetje en is leuk om af en toe nog eens te spelen 🙂Music Library Quiz in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl
Paper Toss Paper TossDenk aan het milieu en print blaadjes niet uit. Minder blaadjes dus om een prop van te maken en deze in de prullenbak te gooien op de meest kunstige manieren.

Gelukkig kan je met deze app ook nog aan je behoefte voldoen. Een ventilator speelt af en toe nog als spelbreker om het je moeilijker te maken.

Paper Toss in appstore – gratis – Review in iPhoneclub.nl

Parking Lot Parking LotPuzzels, dat zijn spelletjes die niet zo snel vervelen denk ik. Als het tenminste steeds een andere puzzel is en niet steeds op dezelfde manier opgelost kan worden. Dit is een soort schuifpuzzel waar 1 stukje, in dit geval een auto, uit de puzzel gehaald moet worden.

Best leuk en een aanrader vind ik.

Parking Lot in appstore – 0,79 – review op justanotheriphoneblog

reMovem reMovemWie kent het spel Bubble Breaker op de Windows Mobile systemen? Dit is de iPhone versie er van.

Verzamel zoveel mogelijk bolletjes van dezelfde kleur en laat ze uit elkaar spatten om punten te scoren. Bonuspunten krijg je natuurlijk als je je hele scherm leeg krijgt!

reMovem in appstore – gratis (lite) – website fabrikant

Sheep Abduction Sheep AbuctionEen spel waarin je een buitenaards wezen bent die schapen moet ontvoeren om de eigen planeet te redden. Het spel is wel lastig omdat je je iPhone moet draaien om de vliegende schotel de juiste plek op te laten vliegen.

Een leuk spel, maar het is in het begin wel even moeilijk.

Sheep Abduction in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl

Sudoku SUDOKUWat sommige mensen uit boekjes of de krant doen kan je ook op je iPhone doen. Het stikt in de appstore van de Sudoku varianten en het is even zoeken voordat je een goede versie vindt.

Zelf vond ik deze erg mooi, de Japanse sfeer past bij de Japans klinkende naam Sudoku en het zit grafisch mooi in elkaar. Het spel wordt ontwikkeld door EA-games welke een grotere naam is in de computer-spellen. Ik speelde hem al op mijn iPod Classic en heb hem meteen gekocht voor de Touch toendertijd.

SUDOKU in appstore – 2,39 – review op iLounge

Taalmeester Taalmeester
Nederlandse taal is wel een beetje mijn ding 🙂 Ik vind het leuk om me er mee bezig te houden tot de frustratie van sommige colleage en vriendin die ik verbeter. Overigens ben ik zelf niet perfect en kan ik een hoop leren en daar kan deze applicatie me mee helpen.De taalmeester in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl
tic-tac-toe Tic Tac Toe FreeBoter, kaas en eieren, een oud spelletje, maar vooruit 🙂

Ik dacht dat het wel even leuk was, maar ik kwam er achter dat ik het eigenlijk een heel saai spel vond. Dus na een aantal keer spelen heb ik het er weer afgegooid.

Tic Tac Toe Free in appstore – gratis – geen review

waterslide Waterslide ExtremeMet dit spel ben je iemand die zich door een suisbuis door de stad laat glijden. De truc is om gevaarlijke dingen te vermijden en zoveel mogelijk punten onderweg op te pikken. Met de iPhone een beetje schuin te houden kan je lekker in de bochten liggen. De eerste twee levels zijn nog wel te doen, maar daarna wordt het al snel lastiger!

Waterslide Extreme in appstore – gratis – review op iPhoneclub

wolfenstein-3d Wolfenstein 3D
Iedereen van eind 20 of begin 30 zal dit spel wel minstens een keer gezien hebben. 1 van de eerste shoot-em-ups die echt bekend werd. Zelf vond ik het een gaaf spel en ik zal er wat uren in gestoken hebben, nu kan ik op mijn iPhone nog eens alle levels opnieuw beleven want het complete spel in is deze iPhone variant gegoten.Blij mee!

Wolfenstein in appstore – 3,99 – review op iPhoneclub.nl

wooden-labyrinth Wooden Labyrinth
Vroeger had je zo’n houten doosje met een knikker of kogel er in en die moest je door een doolhoof leiden naar het eindpunt. Best astig en ik heb het vaak gespeeld bij mijn tante.Straks zal ik mijn neefje het op de iPhone laten doen, de moderne variant 🙂 Ik heb de gratis versie en in principe is dat meer dan voldoende! Als je hem koopt heb je ineens 180 levels ipv stuk of 10.

Wooden labyrinth in appstore – gratis

worms Worms van Team17Mijn broer en zijn vrienden waren er helemaal aan verslaafd, wormen. We hadden op alle computers een versie staan en het werd regelmatig tot in de late uurtjes (zeg maar rustig ruim in de ochtend) gespeeld onder genot van een biertje & jointje.

Zo heb ik het ook wat keren gespeeld, ik was niet zo goed als de rest, maar heb er wel een hoop plezier aan beleefd. Dit kan even herhaald worden in de stillen uurtjes met deze iPhone app. De besturing is even wennen, maar daarna kan je knallen, letterlijk.

Worms in appstore – 3,99 – informatie op iPhoneclub.nl

Zo dit was een hele berg aan spellen in een tweede post
Bij de volgende post zal ik een aantal van mijn sociale netwerk apps uitleggen 😉