iPhone apps: Sociaal, twitter & blogs

Je kan via een iPhone op internet en dat geeft ook heel wat netwerksites de gelegenheid om handige apps te maken waar je je vrienden, zakenrelaties en/of kennissen mee kan beheren.

Bump BumpDit is een handige app waarmee je je visitekaartje kan delen met andere iPhonegebruikers. Je start allebei deze app op en je tikt tegen de vingers (van de hand die de iPhone vast heeft) van de ander en het kaartje wordt overgestuurd. Geen moeilijk gedoe met doorsturen via mms, bluetooth of whatever. Deze app zorgt zelf dat het via een beschikbaar medium wordt overgestuurd. Incidentieel kan je ook wat andere kleine bestanden overzetten. Handig!

Bump in appstore – gratis – review op product-reviews.net

doGood DoGoodEen applicatie om mensen te helpen elke dag een goede daad te doen. Tja, ik zag mensen er enthousiast over zijn, maar zelf zie ik het nu er niet zo van in om gedicteerd te krijgen wat ik goed moet doen.

Alhoewel, het helpt wel weer elke dag een goede daad te doen en het is wel stoer als elke dag 300.000 mensen iets goeds doet. Nou ja, zie maar.

DoGood – gratis – website van maker

Echofon Echofon (voorheen Twitterfon)
Als je gaat twitteren is het heel fijn om het onderweg te kunnen doen zonder gebruik te maken van die vervelende mobile-twitter-webpagina, gelukkig barst het van de applicaties die dit voor je doen.Twitterfon is er eentje van die gratis is, heel handig. Helaas houd ik er tegenwoordig 2 accounts op na (beakerflo / beakerfloc) en wordt dit niet ondersteund door Twitterfon/Echofon. Tijd om op zoek te gaan naar een vervanger.

Echofon in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Facebook FacebookIedereen kent facebook natuurlijk, dit is de applicatie die je via je iPhone er toegang tot geeft. Ik moet zeggen dat het heel prettig werkt en het maakt mij eigenlijk qua gemakt niet zoveel meer uit of ik via iPhone of Mac even check, pas als ik hele lange teksten ga schrijven is het onhandig vanwege het toetsenbord.

Dus als je facebook profiel hebt is dit een must-have.

Facebook in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Hyves HyvesEen heleboel mensen hebben Hyves en de anderen zullen er vast wel eens van gehoord hebben. Het is een soort Facebook, een sociale netwerksite. Deze applicatie moet het je makkelijker maken om mobiel ook je Hyves bij te houden.

Helaas kunnen ze niet helemaal aan de belofte voldoen. Het werkt beter dan de mobiele webversie, maar als ik het vergelijk hebben ze nog een hoop te leren van bijvoorbeeld de Facebook app.

Hyves in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

LinkedIn LinkedInDe website helpt mensen een sociaal netwerk op te zetten op zakelijk gebied. Nu is er ook een app voor op je iPhone om je contacten en netwerk wat te beheren. Zelf gebruik ik het zelf niet zo gek veel behalve voor af en toe personen op te zoeken als mensen vragen aan me hebben. De website werkt vele malen handiger en beter.

LinkedIn in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Mobypicture MobypictureAls je veel twittert heb je vast de url van mobypicture.nl eens voorbij zien komen. Het is een online dienst waar je foto’s kan uploaden en makkelijk delen met Twitter, Hyves, Facebook en nog wat online services. Erg handig dus als je daar behoefte aan hebt. 1x uploaden op 1 centrale plek.

Nu is er ook een iPhone app die dit makkelijker maakt en zelfs de camera bedient als je nog een foto wilt maken. Met een internet verbinding upload je het eenvoudig.

Mobypicture in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Nimbuzz NimbuzzZou het niet geweldig zijn om ook te msn-en op je iPhone? Nou dat kan natuurlijk! Je hebt een aantal betaalde applicaties die goed werken, maar bij toeval vond ik Nimbuzz. Dit is een goede app waar je verbinding kan maken met: Skype, MSN, Google Talk, MySpace, Facebook, Hyves en meer.

Hij blijft ook nog even online via push e.d. als je de app afsluit tot x aantal minuten nadat je de app hebt afgesloten. Het is dus ook mogelijk om tussendoor iets anders te doen.

Nimbuzz in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Skype SkypeToen iedereen de mond vol nam met Voice-over-IP en bellen via internet had Skype al een tijdje een goed product waarmee mensen over grote afstanden gratis via internet konden “bellen”. Je had er wel een computer voor nodig. Tegenwoordig heb je allerlei Skype telefoons en zo ook kan je van je iPhone een Skype telefoon maken.

Voor je gevoel ben je net zo aan het bellen als normaal op je iPhone ook met dezelfde opties als je gewend bent met je gewone iPhone app. Wat wel een vereiste is voor het kunnen gebruiken van bellen via Skype is een WiFi verbinding.

Skype in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

tweetie Tweetiedit is mijn twitterclient die ik standaard gebruik, ik kan er allebei mijn twitter accounts mee beheren en het heeft een simpele no-nonsens uiterlijk. Lekker rustig!

Het heeft ook een nadeel, zonder internet doet hij het niet, dus geen manier om oude tweets offline terug te zien. Maar dat went snel.

Tweetie in appstore – 2,39 – review op iPhoneclub.nl

wordpress WordPressAl geruime tijd is WordPress een hele handige tool om makkelijk je eigen weblogs neer te zetten. Zo kan je je richten op het schrijven van je blogs in plaats van de techniek. Daarom heb ik nu al wat blogs  bij vrienden neergezet die er nu blij mee werken.

WordPress heeft ook een app voor de iPhone, daarin kan je korte posts schrijven, foto’s plaatsen, commentaar goedkeuren of als spam aangeven en nog wat ander klein beheer doen. Heel handig! Laatst kreeg ik een mail van een vriend of ik iets wilde plaatsen, het was copy & paste op mijn iPhone zonder dat ik een pc nodig had.

WordPress in appstore – gratis – iphone app website