Hyves App op iPhone

Hyves appOm uitgebreid te kunnen netwerken ben ik ook lid van Hyves, Nederlands grootste community (voorlopig?). Het is een grappige community waar je makkelijk gevonden kan worden en voor mijn gevoel altijd toegankelijker is dan Facebook. Er is alleen een probleem waar ik steeds maar weer tegen aan loop.

Hyves is zo beroerd te managen vanaf een iPhone 🙁
Ik leg het uit..

Als ik op zoek ben naar mensen dan kan ik wel zoeken in de hyves app, die tegenwoordig in de appstore te vinden is, maar dan loop ik tegen de volgende tekortkomingen aan:

Reactie naar buiten

Reacties

Als ik een reactie op mijn WWW’s of foto’s krijg in Hyves dan is het onmogelijk om in de app de reactie te zien en laat staan om er op te reageren.

Als ik dan toch een poging waag dan opent de Hyves app de browser-versie waar ik weer moet inloggen enzo en dan nog weet ik het niet goed te vinden.

Verjaardagen

Vandaag is een vriendin jarig, vanochtend herinnerde ik me dat iemand jarig was, maar wie was dat ook alweer? Natuurlijk staat dat goed in Hyves, dus ik checken. Nee kon het niet vinden in de app en dan natuurlijk ook niet in de mobiele versie van de site en inloggen op de Desktop werkte niet goed. Zuchtend en steunend moest ik inloggen op mijn Mac en voila, daar zag ik het: Ik moet Tiki feliciteren!

Weer inloggen :(

Via de website inloggen

Als je in wilt loggen op de website dan werkt dat vaak niet goed en onthoudt hij niet dat je inlogt. Het resultaat is dat je 3x vruchteloos inlogt, merkt dat je geen stap verder komt en dan maar in een alternatief programma reageert.

De mobiele versie van de Hyves heeft dezelfde tekortkomingen als de app, nu is dit niet echt een ramp als de Desktop versie het wel goed zou doen. Een iPhone kan tenslotte vrij aardig met websites zonder mobiele versie omgaan.

photoAlgemene info

Een laatste kritiekpunt is dat ik in de Hyves app niet de mogelijkheid heb om algemene informatie op te zoeken. Als ik een persoon op zoek dan kan ik wel zien wie zijn/haar vrienden zijn, wat de scraps waren, welke foto’s gepost zijn, welke pings die heeft ontvangen en een mini-buzz. Maar ik kan niet zien welke vrienden we gemeen hebben, wat zijn/haar leeftijd is of meer van dat soort algemene info. Waarom niet? 🙁

Deze punten maken het me lastig om Hyves goed te gebruiken. Ik vergelijk het helaas dan toch even met Facebook waar je makkelijk even kan reageren op andermans reacties. Het is een eenvoudige app die toch heel veel kan. Ik hoop dat Hyves hier wat leerpunten uit haalt en het makkelijker voor zijn gebruikers maakt.

Grappig dat ik trouwens de volgende foutmelding kreeg toen ik deze screendumps aan het maken was. Mijn 3G/WiFi was ok, maar toch geen connectie? Ik zat trouwens nu op WiFi, dus ik weet het ook even niet. Typerend & buggy 🙁

photo 2