Al mijn telefoons, van toen naar nu

img100px

Laatst zag ik op het iPhoneForum een draadje over oude telefoons waarin men eens alle oude koelkastjes en spreekijzers de revue lieten passeren. dat leek me een leuk plan, maar natuurlijk dan wel op mijn blog.
Nu maar even het lijstje van begin tot eind 😉

Nokia 6110Nokia 6110

Mijn eerste, gekregen van mijn ouders. Mijn broertje wilde graag de 5110, maar ik wilde deze, zag er veeeeel mooier uit 🙂

Het was een robuust ding en het hing ook heel fout aan mijn riem 🙂 Het viel wel tegen om op de kosten te letten, want mobiel bereikbaar zijn was wel heel makkelijk!

Als je een beetje handig was kon je net als bij de 5110 de voorkant verwisselen, helaas niet zo makkelijk, maar het kon tenminste wel. Zo heb ik een zilveren voorkant, een ruimtevaart achtige voorkant gehad.

Deze telefoon heb ik nog steeds trouwens. Volgens mij is de batterij stuk, maar hij zou het nog steeds kunnen doen 🙂

Nokia 6150

Meer info over de 6110.

Nokia 6150

Dit werd een opvolger van de 6110. Natuurlijk was hij mooier omdat hij nieuw was. Eigenlijk vond ik de oude 6110 mooier. Deze had ook nog eens een dualband, toen was dat heel belangrijk, tegenwoordig zijn veel telefoons tri-band.

Maar deze had ook niet het probleem dat hij af en toe uitviel wat die 6110 wel deed door ouderdom.

De kwaal zelf kwam trouwens ook terug bij dit type, het probleem dat nokia’s uit zichzelf uitvallen als ze wat ouder worden. De batterij gaant los zitten helaas.

Van deze telefoon heb ik er twee gehad, eentje werd helaas gejat in de bios uit mijn jas. De tweede heb ik wat langer gehad.

Meer info over de 6150.

Nokia 8210Nokia 8210

Dit was een ontzettend klein en fijn telefoontje, niemand had zo’n klein telefoontje en het leuke was dat je ook nog de frontjes kon verwisselen. Op de zwarte markt haalde ik een bacardi frontje en wisselde dit regelmatig met de standaard rode die ik er bij had gekregen.

Ook hiervan heb ik er twee gehad. Eentje ging stuk toen ik in mijn huis in Amsterdam naast mijn bed een olielampje om liet vallen. Langzaam trok het gemene vocht door de hele telefoon en al gauw liet het fragile apparaatje het afweten helaas.

Meer info over de 8210.

Samsung of iets anders raars?

Ik weet niet meer wat het was, het was een uitstapje uit een lange ervaring van Nokia’s. Op zich geen verkeerd toestel, maar aan de andere kant was ik wel een Nokia typetje 😉

Nokia 6310iNokia 6310I

Je had een Nokia 6310 en een 6310i, ik wilde die laatste want dan had ik een blauw display ipv het standaard groene wat alle mobieltjes hadden in die tijd.

Bovendien deed deze het ook in Amerika en dat was dan ook erg stoer! Niet dat ik dat nodig had, want ik heb geloof ik dat apparaat geen enkele keer daarvoor gebruikt.

Deze telefoon kwam nog verschillende keren terug in mijn bezit, via mijn moeder, mijn broer en mijn oom zelfs. Bij elkaar heb ik in 5 jaar tijd 3 van deze telefoons gehad. Bartje had de naam dat hij ze helemaal versleet 🙂

Nog steeds heb ik zo’n 6310i in mijn auto liggen, voor als er een keer wat gebeurt dat ik dan nog steeds kan bellen.

meer info over de 6310i.

Nokia 6220Nokia 6220

Dit was een bizar goede telefoon!

Deze telefoon ging een jaar of wat mee. Gekocht bij een vriendin bij Phonehouse die me waarschuwde dat er een veel leukere telefoon aan zat te komen. Maar toch had ik een telefoon nodig, dus het werd deze.

Hij was makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken en kon tegen onnoemlijk veel vallen. Op een gegeven moment kreeg ik van mijn werkgever een abonnement + telefoon en was het ook niet meer nodig nog langer met deze telefoon rond te lopen.

Hij was ook wat oud en verdween in een la. Maar helaas was de telefoon van ITSP geen lang leven beschoren. Waar de 6220 robuust was toonde de 6021 zijn zwakte en viel al gauw kapot. De rest van de tijd heb ik dus met deze oude telefoon rondgelopen en hij deed het prima!

Hij overleefde zelfs een duik in een spoelbak tijdens een avondje in de schuur bij Max en Tineke. Even drogen en er was niets aan de hand. ergens was dit denk ik mijn beste telefoon ooit.

meer over de 6220.

Nokia 6021

Een fijne telefoon deed het goed, maar was niet heel erg valbestendig.

meer info over de 6021.

Nokia 6300Nokia 6300

Dit is mijn huidige zakelijke telefoon, een robuuste (kan tegen een stootje) eenvoudige (zit niet teveel op) gsm die het goed doet. Hij synchroniseert ook goed met mijn Mac, dus als ik hem ooit verlies ben ik niet al mijn contacten kwijt.

Verder is hij klein en werkt goed. Ik ken zelfs iemand die er mp3tjes op heeft staan en er zo mee klust. Nu vind ik dat wat ver gaan, maar vooruit. Het kan allemaal wel 🙂

Aanrader voor de no nonsense telefoon liefhebber.

meer info over de 6300.

iPhone 3GSApple iPhone 3GS

Dit is mijn huidige prive telefoon. Iedereen kent hem wel denk ik.

Tja, wat moet ik hier over zeggen? Het is een geweldige ding voor muziek, internet, mail, twitter, van alles eigenlijk. Ik synchroniseer hem met MobileMe, dus eigenlijk hoef ik afgezien van muziek overzetten, nooit te koppelen met mijn Mac.

Alles wordt binnen een tel gesynchroniseerd via de cloud naar mijn Mac en weer terug. Ik ben er erg blij mee.

Vergeet ook niet de mogelijkheden waarmee je hem kan uitbreiden. ik houd er mijn uitgaven in bij via een speciale app, de brandstofkosten kan ik registreren en nog veel en veel meer. Het is een apparaat wat mensen graag lenen om even een spelletje op te spelen 🙂

meer info over de Apple iPhone 3GS.

Zo dit was een wandeling door mijn telefoons, eigenlijk moet ik ook mijn organisers er eens een keertje naast zetten, maar dat zijn er een stuk minder geweest. Hopelijk had je wat plezier aan het lezen 😉

Wat trouwens erg goed geholpen heeft bij dit artikel is het Nokia museum, tip om eens te kijken.

— — update — —
iPhone 4Tegenwoordig heb ik een iPhone 4. die weer iets beter is dan de iPhone 3GS. Ik vrees dat ik zo verslingerd ben aan het Apple product dat ik niet meer naar iets anders kijk.

Het is ook een onderdeel geworden van de manier waarop ik met internet om ga, ik heb er TomTom op staan zodat ik in noodgevallen de weg kan vinden.