Nieuwe Apple producten en diensten!

MacBook ProNieuwe hardware

Ligt nu in de winkels.

Nieuwe MacBook Pro
Nieuw scherm (retina) en een nieuwe vormgeving. Hij is veel dunner en lichter geworden en dat ziet er gewoon goed uit! Twee thunderbolt aansluitingen, twee USB-3 aansluitingen en een snelle processor maakt het een zeer mooie machine. De ethernet aansluiting is wel komen te vervallen. Apple koerst nu echt op een draadloos systeem af.

Zie hier de MacBook op de Apple website.

Update voor de MacBook Air
Iets sneller op grafisch gebied, iets betere processors, een veel betere toegang tot de processor (Ivy Bridge) waardoor de computer sneller aanvoelt. Heb je hiermee een oud aftands dingen gekocht vorige week? Nee, het is een prettige update, maar niet heel schokkend.

Zie hier de MacBook Air op de Apple website.

Update voor de Mac Pro
Al bijna vergeten en veel professionals vrezen dat deze lijn wordt opgeheven. Toch is er weer een update te vinden. Helaas zijn alleen de processors ge-update en hebben ze niet de verwachte USB-3 en Thunderbolt geïmplementeerd. Het moet een professionele machine zijn, maar straks kan je niet meer de professionele zaken aansluiten?

Zie hier de Mac Pro op de Apple website.

Nieuwe Airport ExpressNieuwe Airport Express
Dit is altijd al een favoriet product geweest van me. Kom je ergens waar ze alleen bedraad internet (ethernet) bieden, dan maak je je eigen wifi. Zit je op een plek waar het bereik niet zo goed is dan kan je deze als versterker gebruiken. Zit je op een plek waar je muziek naar toe wilt streamen, stop deze wifi in het stopcontact en in je stereo. Ideaal.

Airport Express op de Apple website.

iPad SmartCase
Een nieuwe Case die net als de al oude versie, de SmartCover, de voorkant beschermd, maar nu ook de achterkant beschermd. Erg handig dus. Als ik een nieuwe iPad zou kopen zou ik deze bestellen ipv de oude.

iPad SmartCase op de Apple website.

Nieuwe Mac OS X

Komt in Juli te koop rond de 20 euro.

Mountain LionMountain Lion
Heel veel zaken die goed werken op de iPad en iPhone komen nu ook naar de Mac. Dan kan je denken aan de notificaties van applicaties, dicteren, een iMessage berichten applicatie.

Een totaal nieuwe feature is Powernap. Dit betekent dat je Mac niet helemaal meer slaapt, maar periodiek toch je mail en andere zaken up to date houdt. Nadeel is dat dit iets meer batterij kost, maar voordeel is wel dat je meteen kan werken als je de Mac openklapt.

Het is ook fijn dat de Airplay dat zo goed werkt op de iOS apparaten ook naar de Mac komt. Dan kan je nog makkelijker video en audio naar een AppleTV sturen. En we krijgen een nieuwe Safari waarmee je openstaande vensters van iPad, iPhone of Mac kan synchroniseren.

Mac OS X 10.8 oftwel Mountain Lion op de Apple website.

Nieuwe iPhone/iPad OS

Komt in de herfst uit.

iOS 6Maps-app
Google en Apple zijn niet de beste vrienden sinds Google de Android Phone heeft gemaakt. Toch maakt Apple nog gebruik van een aantal diensten zoals Google Maps. Met deze nieuwe applicatie neemt Apple het roer in eigen handen. Je kan zoals met TomTom de weg worden gewezen en alle andere interessante diensten die je gewend bent met Google Maps kan je hier ook op vinden.

Siri
Siri, de butler op je iPhone, kan nu nog meer. Hij heeft nu toegang tot sport-, restaurants-, bioscoop- en filmdatabases. Daarnaast gaan fabrikanten Siri nu ook integreren in de auto en kan je met je stem via een knop op het stuur de iPhone besturen. Helaas nog steeds niet in het Nederlands.

Facebook-integratie
Facebook wordt net zoals Twitter in het iOS geïntegreerd. Allerlei evenementen (zoals verjaardagen) zie je in je Agenda terug en het is makkelijker om allerlei zaken te delen met je vrienden op de timeline. Er is zelfs een synchronisatie met je adresboek zodat je altijd de juiste gegevens hebt, mits je vriend dat wel deelt op Facebook.

Telefoon-app
Deze heeft ook een aantal handige updates gekregen vooral met betrekking op gesprekken die je even niet kan opnemen.

‘Niet storen’ modus
Ik zet vaak mijn iPhone op stil als ik ga slapen. Zo word ik er niet wakker van als mensen midden in de nacht allerlei dingen ‘liken’ op Facebook. Het nadeel is wel dat niemand je dan kan bellen. Deze modus zet notificaties uit en zo zie je de volgende ochtend wat er allemaal is gebeurd. Je kunt ook aangeven dat bepaalde personen je nog wel kunnen bellen, je weet maar nooit in noodgevallen.

Safari
Ben je druk bezig geweest met je Safari-browser op je iPad en wil je de tabs ook zien op je Mac? Daar is nu synchronisatie via iCloud voor aanwezig. Daarnaast kun je straks offline artikelen lezen in de Leeslijst en direct foto’s uploaden in de browser. Daarnaast introduceert Apple App Banners. Deze banners kun je op je site laten verschijnen als je ook een app hebt in de App Store. Bezoekers worden er dan aan herinnerd dat ze je app kunnen downloaden.

Fotostream
Deze wordt iets socialer en je kan foto’s met je vrienden delen. Deze kunnen er ook op reageren. Ik weet niet of ik er blij mee ben. Als je namelijk een naaktfoto van je vriend/vriendin neemt en deze automatisch in Fotostream komt dan ziet iedereen het.

Mail
Deze is aan vele kanten ge-update. Een VIP box waarin je enkel berichten van ‘belangrijke’ personen ziet naast je normale box. Je kan makkelijker met media omgaan etc.

PassBook
Straks een kaartje laten zien op je iPhone als je bij de ingang van Lowlands staat? Dat zou je dan in deze applicatie kunnen opslaan. Apple stuurt steeds meer aan op virtuele kaartjes.

Single-app-modus
Hiermee kan je een iPad of iPhone zo inrichten dat je enkel 1 app kan draaien. Heel handig als je kind Youtube wilt gebruiken, maar je liever niet wilt dat hij in je mail gaat zitten. Of denk aan restaurants waar ze enkel hun menu-app willen laten zien.

FaceTime
FaceTime, het komt nu ook naar het 3G netwerk zodat je ook onderweg met elkaar kan beeldbellen. Het slaat bij de meeste mensen nog steeds niet helemaal aan vrees ik.

iOS 6 op de Apple website.

iPhone 5Nieuwe iPhone?

Helaas is er geen nieuwe iPhone. Even was ik heel teleurgesteld, maar toen ging ik nadenken. Vorig jaar kwam de iPhone ook in Oktober. Hij zal vast wel komen, die langverwachte iPhone 5, maar nu nog even niet.