,

Lowlands 2013 komt er aan..

3 days till LowlandsIk ben er niet zo mee bezig geweest, maar de laatste 24 uur slaat het me enorm in het gezicht: IK HEB ZIN IN LOWLANDS! Het is een tijdelijk paradijs. Niets buiten de hekken is meer belangrijk. Nog even geduld a.u.b. Donderdagochtend vertrekken we en voegen we in bij de enorme rij naar de kassa die de start van Lowlands aankondigt.

Af en toe Google ik naar acts, heb ik me ge-abonneerd op een Spotify playlist en spreek ik af met vrienden wie met wie mee rijdt. Het voorspel is begonnen. Maar waarom zo’n zin in een druk festival? Tja, misschien kan je een idee krijgen uit de beelden van vorig jaar? Lowlands 2012, een indruk! Een Lowlands die we ervoeren in verregaande staten van ontkleding en dringen op de waterpunten.

Het begint al met de enorme rij voor de kassa’s waar iedereen uit allerlei hoeken en gaten gaan zitten en wachten tot de kassa’s open gaan. Ik had even de kans om met de invaliden van de groep mee te gaan en de rij te skippen, maar ik vind het eigenlijk erg gezellig, dus afgeslagen 🙂 Officieel gaan de campings pas open rond 18:00, maar meestal zijn ze veel eerder open. Als het niet regent zit je relaxt op je camping stoel een biertje te drinken en te ouwehoeren terwijl er allerlei dingen om je heen gebeuren. En als de kassa’s open gaan stromen de mensen richting de kassa, armbandjes als toegangsbewijs, over de befaamde burg, trash-bags voor de vuilnis en dan je plekje claimen op de camping. Grappig hoe veel mensen traditie getrouw op dezelfde plek staan. camping op!Dit keer maakt ik me niet gek, vorig jaar had ik een uitklap-steekwagentje waarbij de wielen steeds inklapten, nu een stevige met luchtbandjes. De gevreesde brug zal dan ook een makkie worden 😛

Dan op de camping, weer je plek claimen, niet te dicht bij de muziekbox die Tom vaak meeneemt, maar gezellig dichtbij om de party-tenten heen, bedje op maken en dan weer een biertje drinken, hopelijk in de zon en anders onder de party-tent in de regen (waar we niet van uit gaan). Dan de boel een beetje verkennen. De Hema-tent zal er wel weer staan waar Linda en ik ooit een luchtbed scoorden omdat we geen luchtdichte hadden, maar je kan er ook een heleboel andere spullen halen. En als je wilt kan je er ook nog naar de after-party, als in 2011:

Ontbijt en eten is goed geregeld, het festival terrein is op donderdag nog niet open dus de keuze is beperkt op donderdag, maar eenmaal op het festival terrein kan je belachelijk veel eten. Helaas lukt het me niet alles te proeven en ik maakte er een sport van geen enkel maaltje twee keer te eten. Er is kip, pannenkoeken, churros, dà¶ner, kibbeling, wokgerechten, Thais, Chinees, Mexicaans, Surinaams, Zuid-Amerikaans, vegetarisch, soep, snack en dat zijn enkel de dingen die me nu even binnen schieten. Het is niet goedkoop, maar vooruit.

's Ochtends een pot koffieElke ochtend is er weer koffie 🙂 Douwe Egberts staat er weer met koffie-stands. En mensen die zeuren dat die koffie niet te drinken is… Zet je snobisme even opzij en geniet van het feit dat je niet een zware expresso apparaat, omvormer én accu moet meeslepen om jouw niveau van koffiedrinken te halen. Een leuke column trouwens over koffie-snobisme (en Lowlands).

En ’s middags is er Grolsch bier, ideaal als je liefhebber bent van dit merk bier. Je kan namelijk je kokend hete blikjes die je in de zon hebt laten liggen inleveren, kosteloos, tegen een ijskoude net uit de koeling. Ideaal, dus geen koelkast meeslepen voor koud bier. Dit was vorig jaar zo’n succes met dat bloedhete weer dat ze op een gegeven moment uitverkocht waren. dus je moet er op tijd bij zijn bij tropische temperaturen.

LL2012 koelservice uitverkocht

En dan het festival zelf… Vrijdag wordt sowieso goed! En verder gaan we het zien 🙂 Ik zal nadien weer wat foto’s posten! Hieronder nog wat dingetjes voor de voorpret.

Hier een journalist die voor het eerst (met enige reservering) naar Lowlands ging en blij verrast werd.

Er is een documentaire, van vijf kwartier, gemaakt over de laatste Lowlands, je kan hem hier kijken op Uitzending gemist.

Een sfeer impressie van 2012

Een serie van 101.tv over Lowlands 2011