Mijn 2012 in vogelvlucht

Nu 2013 is begonnen en nu de oud en nieuw viering langzaam uit mijn lichaam trekt is het tijd om even na te denken. 2012 is eigenlijk aan me voorbij gevlogen, maar ik heb er van kunnen genieten met al zijn ups en downs. Ik zit aan het jaar te denken en probeer een stempel te drukken op het leukste moment, de grootste verrassing of andere dingen die in een top-zoveel-lijst voor 2012 past. Het lukt me niet, ik doe mensen of gebeurtenissen te kort als ik ze naar belangrijk zijn ga rangschikken. Dus ik noem gewoon wat top momenten op met het risico dat ik een aantal toch ga vergeten.

20120120-213225.jpgSkileraar
Ik ben in het staartje van 2011 officieel skileraar (Anwärter) geworden en ben 2012 begonnen in Oostenrijk waar ik van december tot maart mensen skiles gaf. Mijn broers en ouders kwamen langs om mijn verjaardag te vieren en elke dag was een feestje. Ik ben nog ingesneeuwd geweest in een bergdorp. Ik heb ontdekt dat ik echt goed ben met mensen trainen, vooral als ze zelf nog onzeker zijn over de eigen kwaliteiten.

Het was een top tijd met gezellige mensen! Je kan er meer over lezen op de speciaal aangemaakte pagina. Skileraar | Floris online

Mijn kantHuis
Ik heb een huis gekocht, mijn eerste huis ooit. Dit zit in het Schelphoek plan in Alkmaar. Voornamelijk dankzij de administratieve inspanningen van mijn vader was het mogelijk om een hypotheek te krijgen. Het is allemaal wat lastiger als je een ZZP’er bent en gelukkig hebben mijn ouders daar verstand van. Het wordt op dit moment gebouwd en beloofd een mooi gebouw te worden. Er zitten 41 appartementen in verdeeld over 6 woonlagen en ik woon op de 4e verdieping. Ik moet nog even geduld hebben, waarschijnlijk wordt het in augustus opgeleverd.

Wil je er meer over weten/lezen? Foto’s en uitleg vind je hier: Een huisje in de Oosterkolk!


Liefde gevonden & verloren

Alhoewel ik Ema al leerde kennen in augustus 2011 begon ik pas echt serieus aan onze relatie toen ik terug kwam uit Oostenrijk. We waren een heel leuk stel samen en hadden hoge pieken. Helaas stonden daar ook diepe dalen tegenover en tegen het najaar van 2012 was het redelijk op en over. Het is alweer een tijdje geleden dat ik liefdesverdriet had. Dat was wel weer wennen.

Ik heb er gelukkig veel leuke herinneringen aan over gehouden en heb het één en ander geleerd wat ik in de toekomst anders zal aanpakken.

Bus succesvol opgeknapt!
Dit is ècht het vermelden wel waard. Ik heb in het verleden namelijk een aantal pogingen gedaan een auto op te knappen. Uiteindelijk verdwenen ze allemaal naar een liefhebber die het klusje wèl afmaakte of gewoon in de oud-ijzer-bak. Het heeft me bergen met geld gekost en ik had er ook wel een rot gevoel aan over gehouden. Toen overleed de motor van mijn VW T3 bus. Eigenlijk wilde ik er een nieuwe motor in zetten, maar de resultaten in het verleden met auto’s hielden me tegen. Tegen beter weten in ben ik er toch aan begonnen. Dit keer liet ik de hele ingewikkelde zaken over aan een reviseur en garage en binnen twee maanden reed de bus weer. Dit was een heel belangrijk succesje voor me!

Wil je er meer over lezen over wat ik allemaal heb gedaan en hoe ik het heb aangepakt. Je kan er hier meer over lezen: Een nieuwe motor & de versnellingsbak reviseren/aanpassen.

EnterMI, een opdracht
Mijn eigen bedrijfje, als ICT Consultant, begon in 2011 met een serieuze opdracht en in het nieuwe jaar wilde ik verder werken aan mijn bedrijfje. In juni begon ik aan mijn volgende grote opdracht en besloot niet meer op zoek gaan naar loonwerk. Het maakt de hypotheek mogelijk en het geeft mijn bedrijf nog meer structuur.

Motor tegen de zonsondergangZie hier de website van mijn bedrijf.

Nieuwe BMW motor
Na mijn trip in Oostenrijk haalde ik mijn BMW uit de stalling om er weer rondjes op te rijden en zo werd het weer mijn gebruikelijke vervoersmiddel. Totdat ik vanuit Nieuw-Vennep naar huis reed en mijn blok vast sloeg. Het was einde verhaal voor mijn motor. Na wat wikken en wegen, rekenen en geld lenen heb ik nu een (als nieuwe) BMW R1200 GS Adventure, mijn droom motor! Ik moet nu voor de opdracht in Den Haag elke week 1.000km rijden, dus een fijne betrouwbare motor is wenselijk. Het rijdt geweldig en af en toe duik ik van het asfalt af de onverharde paden op, alhoewel ik er niet echt mee ga off-roaden.

Zie hier meer over de motorverhalen: Motor kapot, what’s next & Nieuwe motor, dè motor 🙂

MudmastersSporten, Urbanathlon & Mudmasters lopen
Nog nooit had ik meegedaan aan een hardloop wedstrijd en ik zag het me ook nooit doen. In maart nam Anneke me, met wat lichte dwang, mee naar een aantal Bootcampclub-trainingen. Als ik zeg dat ik er vol enthousiast heen ging dan ben ik eigenlijk aan het liegen, maar ik merkte wel de voordelen van fitter worden. Ik ging me fijner voelen en ik zat beter in mijn vel. Anneke bedacht samen met Pascal, één van de hoofdtrainers, dat het leuk zou zijn om de Mudmasters Obstacle Run te lopen. Er werd een trainingsprogramma opgezet en met een gezellig clubje maakte we ons klaar voor de wedstrijd. Tussendoor kwamen er nog kaarten beschikbaar voor de Urbanathlon en dat was de allereerste hardloop wedstrijd ooit die ik heb uitgelopen. De Mudmasters was nog een groter succes. In 2013 blijf ik ook een aantal wedstrijden lopen om lekker fit te blijven.

Meer info: Trainen: Mud Masters Obstacle Run & Urbanathlon en de Mudmasters!

Lowlands 2012Lowlands met daarna de kermis 2012
Dit was het eerste jaar dat ik met allebei mijn broers op Lowlands was, samen met veel van mijn vrienden. De muziek was top, de gezelligheid was top. Het was wel behoorlijk heet en dat drukte de pret maar heel lichtjes.Het was de derde keer dat ik naar Lowlands ging en ik ga dit jaar weer heen.

Acts die opvielen: Go back to the Zoo, the Black Keys, Eagles of Death Metal, Triggerfinger, The Whitest Boy alive (balen, gemist), Skrillex (gemist voor:), Santigold, verschillende lezingen en Lowlabs.

Mijn vader was wel wat teleurgesteld dat zijn tuin op zondag op de Warmenhuizer kermis nog wat leeg bleef, maar dat hebben we de maandag en dinsdag in grote getale goed gemaakt.

Voor foto’s en een korte beschrijving verwijs ik je naar hier: Lowlands 2012, een indruk!

Een leuke date anekdote
VW kampeerplaatsIk had een keer met een leuke dame afgesproken. Helaas kon ik niet bij haar thuis langskomen en gezien het feit dat ik dakloos ben moesten we ergens anders afspreken. In een kroeg of restaurant zou te druk zijn dus we besloten een glas cava te drinken achter in mijn bus. nadat we het eerste glas ingeschonken hadden kwam de derde of vierde auto even stil staan bij mijn bus. De meesten reden op een gegeven moment weer weg, maar deze stapte uit en bleef ons tien minuten lang door verschillende ramen bespioneren. Ik denk dat hij dacht dat we wel seks zouden hebben en dat hij een show zou krijgen. Als we dat al van plan waren zouden we dat zeker niet met hem in de buurt doen. We bleken op een homo ontmoetingsplaats te staan. Oeps. We hebben ergens anders de cava maar opgedronken.