,

Leesbare Lowlands-site, pfieuw

Soms heb je wel eens van die websites die zo mooi, hip en cultureel willen zijn dat ze het doel van functioneel zijn helemaal voorbij schieten. Andere websites bieden zo ontzettend veel informatie aan dat je daar ook door de bomen het bos niet meer ziet, denk aan die van Microsoft.

Vervelend…
Lowlands online is zo een website. Als je bij het festival online gaat kijken dan zie je overal plakkaten, snippers, hier en daar flikkert er wat. Best knap gemaakt hoor, maar iemand  die even iets wilt opzoeken ergert zich dood. Bovendien is het ook niet leesbaar op je iPhone en dat is helemaal onhandig.

Zo ziet de website er uit:

Lowlands origineel

Gelukkig kon je alle zinvolle informatie ook van Festivalinfo.nl halen, dus het maakte me weinig uit. Maar er was blijkbaar nog iemand die zich er aan irriteerde en die heeft er wel iets aangedaan. Een nieuwe URL, een frisse kale, maar zeer overzichtelijke website waarmee je alles makkelijk en snel kan vinden… Een openbaring! Hij noemt zijn site dan ook: Lekker Leesbaar Lowlands.

Lowlands leesbaar

Ik ben sluit me helemaal aan bij hun uitleg over de leesbare versie van de website:

Over smaak valt niet te twisten, dus we doen geen uitspraak over het uiterlijk van de site, maar puur over het gebruiksgemak. Niets ten nadele van Fabrique en/of Peter te Bos, maar wij hebben zelden een site gezien met zoveel nutteloze toeters en bellen, waardoor de argeloze bezoeker er nagenoeg onmogelijk iets terug kan vinden.