The man from Earth

the Man from EarthLaatst kwam ik er achter dat ik van films houd wat niet persé vol met actie zit. Eerder schreef ik er al over dat onze nieuwe generatie liever snelle en lege films ziet. Laatst zag ik weer een hele goede film dat alleen bestaat uit een dialoog tussen een aantal professoren. Interessant! En een aanrader. Iemand had de film op Vimeo gezet voor als je hem niet kan/wilt downloaden: https://vimeo.com/62926833, helaas niet meer beschikbaar.

Een samenvatting van IMDB:

An impromptu goodbye party for Professor John Oldman becomes a mysterious interrogation after the retiring scholar reveals to his colleagues he never ages and has walked the earth for 14,000 years.

Het is trouwens geschreven door Jerome Bixby die meerdere Star Trek afleveringen en boeken heeft geschreven. Het is wel grappig hoe een aantal gelovigen door een insteek over Jezus en het Christendom meteen in de verdediging schieten hier en hier. ik vind de manier waarop de vrouw reageert die haar geloof ineen ziet storten wel heel typerend.

Zo zie je maar dat je een goede film kan maken wat een heleboel los maakt met een decor van een woonkamer, 2 Panasonic DVX100 camcorders en een goed verhaal van een befaamde sci-fi schrijver.