De rest tegen de Apple guy

Steve Jobs as SaintDe eerste keer dat ik mijn iPhone tevoorschijn haalde bij een klant schudden een aantal mensen het hoofd. Er wordt iets gemompeld wat lijkt op: “Daar heb je er weer één..”. Ik blijk tussen een aantal regelrechte Apple-haters te zitten.

In het verleden uitte ik sterk mijn voorkeur voor Apple hardware, vooral toen ik mijn MacBook en daarna iPhone net had. Tegenwoordig ben ik daar wat meer gereserveerd in geworden. Je wordt al snel als Apple-fanboy neergezet. Op Facebook ‘beschuldigde’, de naar Engeland verhuisde, Renée me al van een soort fanatisme. Ze refereerde aan een onderzoek waarin is gebleken dat Apple en religie het brein op dezelfde plek stimuleren. Nu zullen de mensen die regelmatige mijn blogs lezen opvallen dat ik naast motoren en duiken veel over producten uit Cupertino schrijf. Natuurlijk zie je aan mijn spullen waar mijn voorkeur ligt en iedereen die vragen heeft over Apple gadgets kan bij mij terecht, maar ik draag het echt niet meer uit.

Apple vs MicrosoftNu zit ik op een afdeling waar een tweetal mannen direct het Apple ongenoegen begint te spuien als er ook maar iets van het merk wordt genoemd in hun bijzijn. Het is een hele vreemde situatie en ik probeer er maar niet te veel over te zeggen. Mijn laatste opmerking ging over mijn gedachten om een MacBook Air te kopen, de rest van de lunch werd beheerst over de monopolie van Apple, de slechte eigenschappen van Mac OS X en de hoge prijs van hun producten. Veel mensen zullen last hebben van Apple fanboys die altijd en alleen maar jubelen over alles waar een appeltje op zit. Maar ik zit in een omgekeerde wereld waar er fanatieke Apple-haters om me heen zitten 😛 Toevallig had ik het gister met Marjolein over haar overstap van Windows naar Mac OS X. Ze vond het één van haar beste stappen genomen in haar automatiseringsverleden. Het contrast is dan groot als je weer op je werk komt. Het is trouwens erg irritant als mensen zo sterk een eigen mening hebben dat ze jouw mening bijna als idioot omschrijven. Zijn echte fan-boys zo fanatiek?

Ik ben niet zo “single-minded” denk ik. Ik zal iedereen een Android toestel aan kunnen raden en ik geloof nog steeds dat in de zakelijke wereld je veel beter met Microsoft producten uit de voeten kan. Voor mij domineert Apple echter de consumentenmarkt.