,

iPhone apps: Media op iPhone

Al eerder liet ik wat netwerk, twitter, spellen en standaard meegeleverde apps zien op mijn blog. Behalve die apps kan je ook heel goed muziek, films en plaatjes op je iPhone tonen. Hier wat applicaties die ik het verleden heb gekocht. Zitten wel een paar apps tussen die ik niet zou willen missen!

1-for-all Remote 1-for-all Remote PresenterEr is een app Remote waarmee je je iTunes kan besturen, een app Keynote Remote waarmee je keynote kan besturen. Deze app vult de rest van de plekken in waar je een afstandbediening zou kunnen gebruiken.

Andere apps waar het mee werkt is: Apple Keynote (08 and 09), Microsoft PowerPoint, Adobe Acrobat, Safari (“next” betekent 1 pagina naar beneden), iTunes (naar volgende liedje), Google docs presentations (in Safari), Skim

1-for-all Remote Presenter in appstore – 0,79 – review op Apptism.com

3 voor 12 luisterpaal 3voor12, luisterpaal3voor12 is een plek waar je gratis nieuwe muziek kan luisteren om zo nieuwe bands te leren kennen zonder dat je allerlei zaken moet aanschaffen en zo misschien teleurgesteld raakt. Normaal kan je via de website luisteren, maar met deze applicatie kan je dat nu ook op je iPhone.

3voor12 Luisterpaal in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

400 beltonen 400 beltonenWil je rare geluidjes uit je iPhone laten komen? Hier heb je 400+ geluiden. Ze doen overkomen alsof je beltonen creëert, maar dat klopt niet helemaal…

Deze applicatie geeft geluidjes en als je een geluidje als bel toon wilt dan kan je het geluidje naar jezelf laten mailen en vervolgens installeren in iTunes.

Encyclopedia EncyclopediaWiki is heel handig want alles wat je wilt weten kan je er op vinden, mits je niet te diep op materie wilt ingaan. Het is met een iPhone dan ook makkelijk om even snel iets op te zoeken. Het wordt alleen lastig als je geen verbinding hebt of vanaf een iPhone Touch werkt, dan komt deze app je redden.

Deze app download alle tekst van Wiki en maakt het offline doorzoekbaar, erg handig! Met mijn iPhone maak ik er niet meer zoveel gebruik van, maar met mijn iPod Touch des te meer. Reken er wel op dat het 2Gb ruimte op je apparaat in beslag neemt.

Encyclopedia in appstore – 6,99 – review op ZDNet

Fokke Sukke Fokke & SukkeIedereen kent deze strip vast wel, is leuk en nu ook makkelijk op de iPhone te krijgen en als het bevalt door te sturen naar anderen. Check mijn blog voor meer info: Fokke & Sukke op de iPhone.

Fokke & Sukke in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

iScrobble-lite iScrobble LiteIk hoor een heleboel mensen praten over last.fm en dacht zal het eens uitproberen Maar helaas heb ik een heleboel dingen die ik nog uit wil proberen, dus voorlopig staat deze in een wachtrij. Hiermee kan je je last.fm in afluisteren als het goed is.

iScrobble Lite in appstore – gratis – review op appshopper.com

Keynote Keynote RemoteDeze applicatie doet wat de naam alvast verklapt. Het is een afstandsbediening voor keynote en hiermee maak je van je iPhone een combinatie van spiekbriefje en afstandsbediening.

De opties zijn: Je ziet je notities bij een slide of je ziet de huidige slide naast de volgende slide. Erg handig! En geen extra applicaties zijn nodig om dit te laten draaien op je Mac.

Keynote remote in appstore – 0,79 – review op Directory M

nos-journaal NOS JournaalHet journaal, vroeger gingen mensen er voor zitten en iedereen moest stil zijn als het werd gekeken. Nu met computers kan je het overal kijken wanneer je wilt en nu de iPhone deze app heeft kan je het ook nog eens op de wc, in bad, in bed of waar dan ook doen. Als je genoegen neemt met een matige kwaliteit kan je het zelfs kijken in de trein.

Makkelijk! Niet dat ik het doe trouwens, enkel als er iets ernstigs (vliegtuigcrash o.i.d.) is gebeurd. Nieuws consumeer ik meestal via de nu.nl app of twitter.

NOS Journaal in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Pathe Pathe
Een bioscoop wijzer voor Pathe bioscopen. Heel handig als je woont in (de buurt van) Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Helmond, Rotterdam of Utrecht. Daar zijn de Pathe bioscopen namelijk heel sterk aanwezig.Deze app werkt op de iPhone vele malen beter dan de webversie (op je iPhone)

Pathe in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

PhotoFunia PhotoFuniaHet is makkelijk om onderweg foto’s te kunnen maken met je iPhone. Nog leuker is als de verveling toeslaat je ook nog wat met deze foto’s kan doen.

Deze applicatie voegt door jou gekozen foto’s uit in andere foto’s. Dan zie je ineens je foto als billboard reclame, op een mok of als schets en je hebt nog vele andere opties. Erg grappig.

PhotoFunia in appstore – gratis – review in forum van iPhoneclub.nl

Polarize PolarizePolaroid camera’s hadden iets romantisch, althans dat witte randje omheen waar je dan makkelijk iets onder kon schrijven. Nu is dat helemaal vervangen door digitale media, maar men heeft toch nog deze app gemaakt om de polaroid na te maken.

Leuk om bijvoorbeeld als je een bedankje wilt sturen een leuke foto te nemen en daar een bedankje op te schrijven en dan te mailen. Attent en weinig moeite.

Polarize in appstore – gratis – review op Apptism

Q-music Q-musicGeen flauw idee hoe dit ooit op mijn iPhone kwam. Moet een foutje geweest zijn en deze app stelt je in staat naar de radiozender te luisteren.

Er zijn vast mensen die dit een handige app vinden, persoonlijk is dit niet mijn favoriete radiostation.

Q-music in appstore – gratis – Q-music website

Remote RemoteDeze applicatie stelt je in staat op je iTunes applicatie op je PC of Mac aan te sturen met je iPhone of iPod Touch. Ook is het mogelijk om bij vreemde iTunes libraries (feestje van een vriend?) verzoeknummers in te dienen en eventueel af te wijzen als iemand anders een belachelijk verzoekje heeft gedaan.

Het werkt heel goed, je kunt nu vanaf de bank je iTunes op een PC/Mac besturen waar je muziek staat. Gratis & zeker aanrader.

Stel: Je bestuurt je Macbook via iPhone en zoekt muziek uit. Je Macbook streamt de muziek draadloos naar de versterker. Superdraadloos allemaal.

Remote in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

shazam ShazamHey dat is een leuk liedje! Die wil ik wel kopen/downloaden/vinden, maar hoe heet hij? Hier komt deze applicatie erg van pas, houd de microfoon van je iPhone een beetje in de buurt van de geluidsbron en dit programma analyseert welk nummer het is. Omdat hij deze database niet op de iPhone heeft staan moet hij wel verbinding maken met internet.

Shazam in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

TED TEDEven gejat van de iPhoneclub:

TED (Technology, Entertainment, Design) is een wetenschappelijke vierdaagse bijeenkomst die sinds 1990 jaarlijks gehouden wordt in Californië.

Met deze app kan je bekende video’s van deze mensen zien en nog wat opsteken van wat ze presenteren. Voorbeeld van een filmpje is van deze Hollander:

TED in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

twit TWiTEen soort radio-programma waar je allerlei shows van Leo LaPorte en de TWIT-network. Het leek me leuk om er live (of als er niets live is, toch van een bandje) de shows ruw (ongemonteerd) te horen.

Maar toen ik het geïnstalleerd had bleek het niet helemaal ideaal te werken en ik merkte dat ik er toch niet naar luister, want je hebt geen invloed wat je wanneer luistert en ik heb al de podcasts. Dus heb ik hem weer van mijn iPhone gegooid.

TWiT in appstore – gratis

Uitzending gemist Uitzending GemistIedereen heeft vast wel gehoord van Uitzending gemist? Dit is een website waar je een aantal tv-programma’s kan zien na de uitzending. Heel handig, maar helaas werkte het niet altijd lekker op een Mac en het werkte helemaal niet op een iPhone. Nu is het op de Mac erg verbeterd en er is een app uitgekomen voor de iPhone. Lekker om onderweg (geen ideale kwaliteit) of in bed nog even te kijken (wel goede kwaliteit via wifi)

Uitzending gemist in appstore – gratis – Uitzending gemist op iPhoneclub.nl