Stop de kettingbrief

Ik word wel eens moe van kettingbrieven. Ik heb op mijn blog ook regelmatig hier een post aan gewijd om mensen op te voeden berichten niet zomaar door te sturen. Zo zag ik op de hyves van 1 van de Hyves medewerkers het volgende. Ik kopieer het even omdat het nooit teveel aandacht kan krijgen.

We houden van mensen met een creatieve geest.
Maar diegene die berichten als Stuur dit bericht naar honderd mensen en dan krijg je een gratis goldmembership! Of, Als je foto’s van kinderen op Hyves zet worden ze verkocht in Amerika en komt er iemand je kinderen uit je huis stelen! Of de laatste, en ook de meest hardnekkige, Hyves is in 2009 niet meer gratis! stuurt houdt er wel een erg levendige fantasie op na.

Al deze berichten zijn niet waar.

En ondanks dat we dat meerdere keren op de homepage hebben gezet, boven de inbox, en in topics en blogs waren er helaas nog steeds mensen die dit bericht als een malle gingen doorsturen.
Zelfs als dit bericht in je spambox terecht kwam, waar berichten in terecht komen die al op een zwarte lijst staan.

Je mag applaudiseren voor Emiel, Hanno en Suzanneke, want zij hebben ervoor gezorgd dat sinds dit weekend je dergelijke berichten ook echt niet meer kan doorsturen, mocht je toch nog even een tijdelijke vlaag van goedgelovigheid hebben.
Je krijgt dan namelijk deze melding:

Scheelt een enorme hoop irritatie, onrust en onnodige paniek en jij kunt je bezig houden met belangrijkere zaken.
Wij moeten deze berichten overigens wel op een zwarte lijst zetten, dus als je weer een nieuw broodje aap verhaal in je inbox krijgt wil je die dan mailen naar suzanneke@hyves.nl? Merci!