Steve Jobs = ok

stevejobsGelukkig maar…
De man die iedereen ziet als de kracht waar Apple op drijft gaat niet dood, ligt niet  op een sterfbed en zal niet permanent worden vervangen. Sinds vandaag staat het volgende op de Apple site;

Dear Apple Community,

For the first time in a decade, I’m getting to spend the holiday season with my family, rather than intensely preparing for a Macworld keynote.

Unfortunately, my decision to have Phil deliver the Macworld keynote set off another flurry of rumors about my health, with some even publishing stories of me on my deathbed.

I’ve decided to share something very personal with the Apple community so that we can all relax and enjoy the show tomorrow.

Verder lezen, zie hier: Letter from Apple CEO Steve Jobs

Men  maakte zich al zorgen omdat voor het eerst na 10 jaar keynotes te presenteren op het MacWorld evenement liet hij het over aan zijn collega Phil Shiller. Men was bang dat Steve Jobs het door gezondsheidsreden moest af laten weten en met alle geruchten die ontstonden toen hij op voorgaande shows er steeds dunner uit zag vreesde men het ergste. Het valt dus allemaal erg mee.

Op een podcast van MacBreak weekly werd de aanwezigheid van Apple besproken op MacWorld. Dit is namelijk de laatste keer dat Apple haar neus laat zien op deze beurs. Als redenen werden de tijdsdruk gegeven en dat men al een maand van te voren druk bezig is met de voorbereidingen voor deze beurs. Dit was vroeger nodig om de Apple community te bereiken, tegenwoordig bieden de nieuwe technieken via internet allerlei alternatieven en is het niet meer nodig om op commando een presentatie te hoeven geven. Apple bereikt zijn mensen wel en dit hoeft niet op een show waar een deadline voor stelt. In 2009 kunnen alle Apple medewerkers die normaal altijd druk bezig zijn met een ontzettend duur evenement lekker kerst vieren, CEO Steve Jobs had hier al een voorproefje op.

met dank aan OneMoreThing.nl die hier geruchtbaarheid aan gaf.