Doorstuur mails voor de dolfijn


Weer kreeg ik een doorstuur mail waar je je naam en land in moest zetten en vervolgens doorsturen naar iedereen die je kent om zo aan te geven dat je tegen het slachten bent van Dolfijnen. Een actie die ik nooit zo goed begrijp… Hoe kan je eigenlijk het slachten van dolfijnen concreet voorkomen met zo’n mailtje? Ga je dat mailtje als het 100.000 namen heeft doorsturen naar de vissers? En welk e-mail adres moet je daar dan voor gebruiken?

Misschien moeten we het toch dichter bij huis zoeken en kunnen heel effectief zijn met slecht kleine aanpassingen in ons leven.

Laten we als Nederlanders proberen niet de steun die we momenteel geven aan de Sea Shepherd opgeven door wat politieke druk van stelselmatige slachters in Japan. En natuurlijk kan je de Sea Shepherd ook altijd financieel steunen.

Zie hier een folder van de Sea Shepherd.

Laten we eens op gaan letten wat we eten! Veel vissen worden met het uitsterven bedreigt, toch blijven wij vol op vis consumeren. Moet je dan stoppen met vis eten? Dat is een goede optie, maar wat ook kan is de viswijzer bij je houden en bewust bepaalde vissen laten liggen. Als er geen vraag meer is naar problematische vissen, dan zal er ook minder gevangen hoeven worden. Iets wat wij in de hand hebben. Tonijn pizza? Alleen als de tonijn ergens gevangen is met een bepaalde methode, tegenwoordig is een fabrikant verplicht dat op de verpakking te zetten. In een restaurant horen de managers het ook te weten.

Check het project: Duik de Noordzee schoon. Hier zijn we hard bezig om voor vissen een prettige leefomgeving te maken. Er is namelijk elke dag veel dierenleed door vissen die verhongeren of stikken in een net die is achter gelaten op een wrak of andere stevige onder grond. Met ons project proberen we samen met vissers het probleem op te lossen en als ze een net verliezen dan ruimen wij het op. Vissen krijgen ineens weer ruimte om op te groeien in plaats van nodeloos sterven in een achtergelaten net.

Verbruik minder plastic, geen plastic tasjes, geen plastic bekertjes op je werk. Drink minder van die waterflesjes en als je ze gebruikt hergebruik ze dan minstens 2x, daar mee neemt het plastic verbruik namelijk al met 2/3 af. Plastic recyclen is maar beperkt mogelijk want veel verschillende soorten plastic door elkaar (plastic-verzamelpunt) zijn niet goed te recyclen tenzij je de soorten scheidt. Dit laatste is weer erg prijzig en wordt vast niet gedaan. Het beste is gewoon ons plastic consumptie zwaar te verminderen.

Flessen drinkwater, goed of slecht? uitgelegd
Plastic in onze oceanen, een TED talk

Maar pas op, al deze dingen betekenen dat je werkelijk wat moet doen in plaats van uit je luie stoel een mailtje doorsturen en er een goed gevoel bij hebben 😉

De foto’s uit het mailtje waren trouwens wel heel treffend en wil ik jullie niet onthouden natuurlijk. Mocht je dit schokkend vinden en/of meer over willen weten dan raad ik iedereen van harte aan om The Cove te kijken en anders de film van Greenpeace: Caught die binnenkort uit komt.