,

Opruimen!

Gister zat ik wat te prutsen met mijn imap verbinding met de mailserver. Ineens was ik al mijn gearchiveerde mail kwijt. Eerst vloog de angst om mijn hart, al mijn mail weg, alles wat ik heb bewaard in de afgelopen 5 jaar. Maar toen begon ik eens na te denken, misschien is het helemaal niet erg dat ik al die history kwijt ben. In het verleden heb ik wel eens ruzie gemaakt en waarom zou ik dat bewaren? In het verleden heb ik wel eens werkafspraken gemaakt, maar waarom moet ik die nu nog in zien? Leuke herinneringen zitten in mijn hoofd en vervelende herinneringen hoef ik niet perse te onthouden. Waarom niet gewoon die oude zooi weg gooien?

Ik heb op de server nog wel een back-up gemaakt van mijn anderhalf gigabyte grote mailarchief en daarna alles uit mijn mailbox gegooid. Alleen nog wat lieve mailtjes heb ik bewaard en verder start ik met een schoon en nieuw begin. 

Waarom alle mailtjes bewaren? Als bedrijf met allerlei bewijslast kan ik het me voorstellen, maar ik gooi nu alles er uit. Zie nog wel even of ik weer een archief op ga bouwen, ik denk het wel, nieuwe leuke herinneringen opbouwen en als ik het weer zat ben dan gooi ik het er weer eens uit.