iPhone Apps: Mijn favorieten

Hier maar even een lijstje van applicaties die ik zeker dagelijks gebruik en haast onmisbaar zijn geworden.

1password Pro 1password

Op mijn Mac heb ik 1password draaien om al mijn wachtwoorden in de gaten te houden en zelfs aan te maken. Deze app synchroniseert met de desktop zodat je je wachtwoorden ook nog mee kan nemen onderweg. Dit is natuurlijk een risico, maar met twee wachtwoorden beveiligd heb je weinig kans dat mensen je gevoelige data kunnen lezen als je ergens je telefoon laat liggen.

1password in appstore – 3,99 – review op iPhoneclub.nl9292OV Pro9292ov Pro

Eerst was het een telefoonnummer 9292 voor een bedrag kan je dan reisinformatie ophalen. Later kwam er ook een website bij en sinds kort is er ook een iPhone versie.

Deze app ziet waar je zit, dus als je een bestemming invoert dan vertelt hij je hoe je te voet/bus/trein/tram/metro op je plaats van bestemming komt.

9292ov Pro in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl AquiAquà­

Ik vind het leuk om met de GPS in de iPhone te laten weten waar ik ben af en toe. Soms is het omdat je iets wilt bewijzen, anders kan het zijn omdat je iets wilt duidelijk maken of om mensen gewoon te laten weten waar je op ze wacht. Dit is een hele eenvoudige app die mooie linkjes naar Google Maps maakt met je lokatie.

Aquà­ in appstoretijdelijk gratis – geen reviewBelstatusBelstatus

T-Mobile biedt de mogelijkheid om de status te zien van je belbundel. Zit je er al overheen, heb je nog wat ruimte? Helaas moet dit via een web-interface. Belstatus zorgt dat dit eenvoudig in een app is gevangen en elke keer als je het opstart halen ze de gegevens op van de T-mobile website.

Helaas heeft T-mobile momenteel wat problemen, waardoor deze app niet optimaal werkt en zelfs niet meer verkrijgbaar is, maar zou in oktober 2010 opgelost zijn.

Belstatus in appstore – 1,59 – review op iPhoneclub.nlFacebookFacebook

Iedereen kent facebook natuurlijk, dit is de applicatie die je via je iPhone er toegang tot geeft. Ik moet zeggen dat het heel prettig werkt en het maakt mij eigenlijk qua gemakt niet zoveel meer uit of ik via iPhone of Mac even check, pas als ik hele lange teksten ga schrijven is het onhandig vanwege het toetsenbord.

Dus als je facebook profiel hebt is dit een must-have.

Facebook in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nlJAAP.NLJAAP.NL

Soms loop je wel eens langs een huis te koop en denk je; ow, nieuwsgierig wat dat moet opbrengen of hoe zal dat er binnen uit zien. Tegenwoordig zie je steeds vaker een webadres van de makelaar erbij staan en kan je het opzoeken.

Deze applicatie maakt het je iets makkelijker door automatisch je lokatie te nemen en 50 huizen om je heen voor je op te zoeken. Eventueel kan je nog een filter plaatsen met minimum en maximum bod. Erg handig 🙂

JAAP.NL in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nlMobileMe iDiskiDisk

Als je een gebruiker bent van MobileMe dan zal je term iDisk ook al eens gehoord hebben. Het is een stukje harde schijf-ruimte op een server van MobileMe. Heel handig kan je hier documenten en andere files plaatsen zodat je via een web-browser er nog bij kan.

Met deze app kan je er bij via je iPhone en zelfs de meeste documenten inzien, delen of verwijderen. Een must-have voor MobileMe gebruikers dus!

iDisk in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nlMobypictureMobypicture

Als je veel twittert heb je vast de url van mobypicture.nl eens voorbij zien komen. Het is een online dienst waar je foto’s kan uploaden en makkelijk delen met Twitter, Hyves, Facebook en nog wat online services. Erg handig dus als je daar behoefte aan hebt. 1x uploaden op 1 centrale plek.

Nu is er ook een iPhone app die dit makkelijker maakt en zelfs de camera bedient als je nog een foto wilt maken. Met een internet verbinding upload je het eenvoudig.

Mobypicture in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nlMyTrafficMyTraffic

Nederland is druk. Soms is het wel fijn om de drukte te vermijden en de files te ontwijken. Nederland is streng. Soms is het wel fijn om door het oerwoud van flitsers heen te sluipen. Deze app helpt je met files ontwijken en je gedragen als je voorbij flitsers rijdt.

Het is het meest complete verkeer programma dat ik ken. Ik mis alleen een beetje een kaartje zodat je ze snel kan zien of het zin heeft om om te rijden.

MyTraffic in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nlNU.nlNU.nl

Iedereen is vast wel bekend met NU.nl, een website waar veel nieuws al snel gratis op staat. Ze hebben in 2008 ook een applicatie uitgebracht voor de iPhone waar je makkelijk het nieuws tot je kan nemen.

Het is een zeer complete app met tv-gids, buienradar, weer en alle andere features van www.nu.nl.

NU.nl in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nlThingsThings

Gettings Things Done, mind like water. Dit zijn twee dingen die ik graag toepas. Zelf ben ik wel vergeetachtig, dus met deze applicatie kan ik al mijn taken, doelen en werkzaamheden opschrijven en hoef ik me niet meer gestresst te voelen dat ik wat vergeet.

Hiervoor is ook een desktop variant die synchroniseert met de iPhone versie. Zelf ben ik er erg tevreden mee en zou niet meer zonder kunnen. Voor een Windows gebruiker is het misschien niet zo handig omdat je dan de desktop variant niet hebt.

Things in appstore – 7,99 – review op MacWorldTweetie 2Tweetie 2

dit is een vervolg op mijn oorspronkelijke twitterclient die ik standaard gebruikte, Tweetie. Ik kan er allebei mijn twitter accounts mee beheren en het heeft een simpele no-nonsens uiterlijk. Lekker rustig!

Het heeft ook een nadeel, zonder internet doet hij het niet, dus geen manier om oude tweets offline terug te zien. Maar dat went snel.

Tweetie 2 in appstore – 2,39 – review op iPhoneclub.nl