iOS 5 update, druk!

Steve Jobs is pictured with an image of server farm in MaidenHet is druk op de servers van Apple. Misschien is het niet eens echt druk op de servers zelf, maar dan is in ieder geval de internet verbinding naar de servers van Apple druk. De hele wereld krijgt in één keer door dat er een nieuwe iOS versie is + er is een update naar de nieuwe cloud-dienst iCloud. Om je even een idee te geven:

Sinds de iPhone 3GS uit kwam zijn er 116 miljoen iPhones verkocht, daarnaast zijn er rond de 30 miljoen iPads verkocht. Heel veel mensen weten dat de nieuwe iOS er aan komt en willen natuurlijk direct updaten. Maar laten we aannemen dat slechts 10% er echt mee bezig is en direct dezelfde avond of de volgende ochtend update. Dit betekent dat er bijna 15 miljoen mensen tegelijk de update van ruim 700Mb download, de benodigde updates in iTunes en de laptop updaten. Ik vind het niet zo gek dat het allemaal vast loopt of moeizaam verloopt.

Photostream, iCloudIk zie mensen mopperen op websites dat het allemaal niet kan en dat het tegenvalt van Apple. Tja. Je moet ook even zelf nadenken. Moet je direct updaten? Of kan je ook een paar dagen wachten? Vooral als het gaat om je telefoon waar je van moet leven, je moet bereikbaar zijn, je moet je mail onderweg kunnen lezen. Als je zo afhankelijk bent, dan kijk je toch eerst even de kat uit de boom? Mijn klanten adviseer ik niet direct over te stappen. Wacht het even af. Morgen is de iOS update er ook en ook volgende week kan je overstappen op iCloud. Als je het persé NU moet, dan moet je ook niet zeuren dat zaken niet vlekkeloos verlopen. Eigen schuld dikke bult.

Ik had ook wat problemen gisteravond, zo gek was het niet. Met een beetje geduld werkte het later wel. Nu werkt iCloud nog niet goed, maar ik heb geduld, samen met mij zijn er nog 150 miljoen mensen die over willen.

Even refreshen:
Apple: Could not reach server