,

iTunes, library & uitroeptekens

Het beheer van iTunes is niet altijd even eenvoudig, vooral niet als je gewend bent om via Windows verkenner (of Mac Finder) de eigen bestanden te beheren.  Soms zet iTunes bestanden op een voor je gevoel verkeerde plek en als je dan op eigen initiatief in Windows verkenner deze bestanden op de goede plek zet kan iTunes ze weer niet vinden en krijg je de vervelende uitroeptekens voor je liedje. Dan kan je weer de liedjes toevoegen, maar dan staan ze dubbel in je iTunes lijst, waarvan eentje met de gewraakte foutmelding dat hij ze niet kan vinden.

Erg lastig allemaal… Het bovenstaande zal vast wel bekend voorkomen.
Voor Windows gebruikers is er nu gelukkig een programma die je helpt om iTunes bibliotheken die zo vervuild zijn geraakt weer op te schonen. Bovendien voegt het als het muziekbestanden in de muziekfolder vindt die niet in je iTunes geregistreerd zijn de bestanden ook weer toe aan iTunes.

Dus als je iTunes een beetje overstuur is of met verkeerde registraties zit dan moet je dit programma downloaden; “iTunes Library Updater” van deze website;  iTunes Library Updater >> Download en daarna installeren.

  1. Na de installatie moet je het programma uiteraard opstarten, dit kan via ITLU (GUI) in de vers aangemaakte folder in je Start Menu.
  2. In het programma kan je je muziek locatie opgeven. Bij mij is dit bijvoorbeeld op een externe USB-disk. Je kan voor de zekerheid ook je C:Documenten and SettingsUserNameMy DocumentenMy MusiciTunes toevoegen (of een willekeurige andere locatie waar iTunes je muziek kan plaatsen)
  3. Klik onder de “Options” op “Add new media”, “Search in subdirectories”, “Clean orphaned entries”, “Update trackinfo”
  4. Klik op Start
Het programma zal nu op de gekozen locaties gaan zoeken naar MP3’s en als deze nog niet in iTunes staan in iTunes registreren en hij zal de registraties waar geen MP3 aan vast zit uit iTunes verwijderen. Ideaal!