,

iPod shuffle; Leuk & romantisch

iPod Shuffle reeks

Leuk

Ik heb een iPod shuffle gekregen en ik moet eerlijk bekennen dat mijn mening over zo’n ding behoorlijk bijgesteld wordt. Vroeger dacht ik altijd dat de Shuffle een “poor-mans-iPod” was, een apparaatje die onderaan de iPod markt zit om mensen toch een mp3 muziekdrager te geven. Maar niets is minder waar!

Het is een plezier om de Shuffle met je muziekverzameling in volledige willekeur te laten syncen. Je moet ook niet stiekem spieken en zo wordt dat apparaat gevuld met muziek dat je niet uitgekozen hebt, maar wel in je library staat. Zo word je weer eens verrast, soms vallen liedjes onterecht buiten je reguliere playlist omdat je er niet op let of omdat het oude nummers zijn. Zo’n iPod shuffle houdt er allemaal geen rekening mee en gooit ze door elkaar op zijn flash disk en je krijgt het voor je kiezen. Soms klik ik heel snel naar het volgende liedje maar veel vaker denk ik; “Hé, leuk liedje!”

Romantisch

Een Shuffle kan ook soort van romantisch zijn denk ik. Vroeger had je (vooral in Amerika) dat je een bandje voor iemand opnam met muziek. Dan kon die lekker naar muziek luisteren die jij speciaal voor diegene had uitgezocht. Het bandje verdween en de cd nam de functionaliteit over. Maar we gaan nu naar een periode waar ook de cd steeds sporadischer wordt. De laatste keer dat ik er eentje afgespeeld heb voor de muziek…. kan ik me serieus niet heugen.

Om nou iemand zijn iPod Nano, Touch of Classic te vullen is niet echt romantisch, je kan er zo doorheen browsen en van te voren al een oordeel vellen of je een artiest, album of liedje wel/niet leuk of gepast vindt. Weg is de verassing op die mp3-spelers en komt de Shuffle de romantiek redden. Een Shuffle heeft geen schermpje, dus je wordt nog echt verrast.

Een ander bijkomend voordeel is dat de Shuffle met FAT32 geformatteerd wordt. FAT-wattes? Niet belangrijk, maar wat wel belangrijk is, is dat het zowel via de Mac als PC gelezen en beschreven kan worden. Heb jij een Mac en je vriend of vriendin een PC? Geen probleem je kan de Shuffle aansluiten, liedjes die je leuk vindt eraf halen via een bepaalde tool (klik voor info) en weer nieuwe liedjes erop zetten om weer terug te geven voor de verrassing en vermaak.

Tip, als je zelf invloed wilt hebben op wat er op de Shuffle komt te staan; Zorg dan dat hij niet automatisch met je iTunes synct, maar handmatig.