,

iPod en de muziekverzameling

1 en 0

Een iPod is leuk, maar je moet meteen je muziekverzameling ‘professionaliseren’ en daar kan je ver in gaan… Ik heb nu bij bijna elke mp3 het album (+ hoesje), de artiest, het jaar, welk nummer het op de cd is aangevuld. Hieronder zie je wat links naar artikelen die me daarmee hebben geholpen en wat extra informatie over video op de iPod.

Het geluidsniveau aanpassen van mp3’s zodat je niet steeds naar de volume knop moet grijpen al je een ander liedje hoort die van een andere bron komt. Zie hier voor het artikel van Lifehacker.
Even een opmerking… Dit leek me een prachtig idee. Maar toen ik het uiteindelijk op een paar gigabyte aan mp3’s had uitgevoerd bleek dat het toch de kwaliteit van de muziek aan te tasten. Maar misschien deed ik iets fout, dus kijk er kritisch eens naar. Gelukkig zijn de effecten van Mp3gain wel omkeerbaar. Mijn advies is dus niet deze applicatie te gebruiken.

Hoesjes bij alle liedjes zoeken. De iPod ondersteunt dit op de nieuwe varianten. Het is wel leuk om het originele hoesje naast de titel van het liedje te zien. Verder kost het je alleen een hoop tijd en wat ruimte op je iPod. Op 48Gb muziek kost het mij zo’n kleine 800Mb. Hier kan je een artikel er over vinden van Lifehacker.

Alle data die bij een MP3 kan je ook goed zetten… Het is wel leuk dat als je de muziekverzameling in iTunes of een willkeurig ander programma bekijkt dat je dan netjes de informatie over de artiest, het album en eventueel het jaar en het genre kan terugvinden. Hier heb je een lifehacker artikel over het opknappen van je (meta)data van Mp3’s.

De nieuwste iPod hebben de (beperkte) mogelijkheid videofilms af te spelen en je ziet op heel veel websites (zoals ipod.startpagina.nl) vragen over hoe je videos omzet om ze op de iPod af te spelen. Ik heb er hier een aantal gevonden.

  • Lifhacker over DVD -> iPod
  • iLounge artikelen over video converteren en dvds importeren, zoals bijvoorbeeld dit artikel.
  • Lifehacker over TV-series downloaden naar je iPod
  • Aanrader van Lifehacker; Applicatie om videos te converteren of van Youtube te ‘grabben’
  • Deze gebruik ik om van Youtube filmpjes te halen; Vixy.net, online video convertor. De filmpjes kan je meteen in iTunes zetten om te synchroniseren naar de iPod.

Een aanrader is ook de boeken van iLounge, heel veel info over boxjes, programma’s, trucs, etc. etc.