,

Pico & playlists

iPod ShuffleIemand zei laatst tegen mij dat mijn motor een naam moest krijgen, maar ik ben niet zo van het namen geven…. Met mijn iPhone en iPods is dat anders omdat iTunes er expliciet naar vraagt en ik iets origineels wil verzinnen. Ik heb een kleine Shuffle tegenwoordig en omdat hij klein is noem ik hem Pico.

Ik zal niet teveel jubelen over de iPod Shuffle omdat ik dit al eerder heb gedaan: iPod Shuffle; Leuk & romantisch. Eerst had ik met veel plezier een iPod Classic, maar die is helaas kapot gegaan door een niet helemaal waterdichte jaszak. Nu draag ik een goedkope iPod mee die er tegen kan als regenwater door mijn jas heen dringt. Het nadeel van deze is dat je geen schermpje hebt, maar aan de andere kant is het ook wel leuk om af en toe verrast te staan.

ITunes playlistZelf heb ik een vreselijke hekel aan om steeds dezelfde muziek te horen of zelfs dag in en dag uit dezelfde soort muziek te horen. Daarom heb ik een handige playlist gemaakt met iTunes om mijn iPod Shuffle mee te synchroniseren. Ik zal hieronder neerzetten hoe ik die playlist maak.

Een statische playlist waarin ik muziek zet waar ik zin in heb. Momenteel zit kom je er veel de Pet Shop Boys in tegen en ik heb het oeuvre van Rammstein en Cake al in de lijst gehad. Af en toe verplaats ik muziek dat ik gehoord heb in een mapje iPod History zodat ik ze niet nog een keer in mijn gewone iPod lijst krijg. De playlist die uiteindelijk met mijn iPod synchroniseert is een dynamische lijst.

Deze lijst wordt samengesteld uit de statische lijst waar ik het eerder over had met een limiet van 1,2Gb + een lijst van 512 Mb met liedjes uit mijn verzameling die ik nog nooit heb afgespeeld. Om te voorkomen dat ik iets dubbel hoor zit er nog een extra regel in dat alle liedjes die ik in de afgelopen 32 dagen heb afgespeeld niet in de lijst mogen staan. Nooit meer een liedje dubbel horen 🙂