Aantal GoPro modellen explodeert

Help, er is nog een GoPro model er bij. Op de website kondigen ze net een model aan die ergens tussen de top-reeks en het instapmodel zit. Snappen wij het nog? Als simpele gebruikers van die apparaten? Welke moet je hebben?

Op het moment van schrijven zijn er vijf modellen onder te verdelen in drie segmenten;

Segment: Instapmodel

naam kenmerken mijn mening kost
HERO 1080p30 & 720p60 video, 5MP foto’s, tot 5 fps, SuperView™, Auto Low Light en waterdicht tot 40m > meer Instap model, maakt al mooie filmpjes, vooral gericht op filmen met voldoende licht. Doordat je niet de accu’s kan verwisselen kan je niet de hele dag door filmen. Toch voor de prijs een leuke camera die ook nog eens goed waterdicht is. Met minder grote resolutie (720p) kan je goed slowmotion filmen.
De camera is niet uit zijn case te halen.
€139.99

Plaatjes:

Segment: Tussenmodel

naam kenmerken mijn mening kost
HERO+LCD 1080p60 & 720p60 video, 8MP foto’s, tot 5 fps, WiFi, bluetooth, LCD scherm en waterdicht tot 40m > meer Net geen instapmodel meer, het is alles wat het instapmodel is met leuke extra’s. Slowmotion op hogere resolutie. WiFi/Bluetooth zodat je hem met je iPhone kan bedienen. Een LCD scherm omdat het soms makkelijker is. Ook hier kan je de accu niet verwisselen. En voor deze prijs vraag ik me af of je niet beter kan doorsparen voor een topmodel..
De camera is niet uit zijn case te halen.
€329.99

Plaatjes:

Segment: topmodel

naam kenmerken mijn mening kost
HERO4 Silver 1080p60 and 720p120 video, 12MP foto’s tot 30 fps, Wi-Fi/Bluetooth, Protune for photos & video, LCD en waterdicht tot 40m > meer Instap model van het topmodel en je krijgt er ook wat meer voor. Camera is uitneembaar voor beter geluid, je kan doorlopend filmen omdat je batterijen kan vervangen. Verder heeft hij ook LCD etc. Niet zo duur als het topmodel, maar wel top-specs. €429.99
HERO4 Black Alles wat hierboven staat + 4K Ultra HD video en tot 120fps voor ultieme slowmotion. Geen standaard LCD > meer Het topmodel. Hoge resoluties. Veel meer frames per seconden. Als je heel veel slowmotion wilt filmen (jumps bij snowboarden bijvoorbeeld) en je hebt het geld, dan kan je dit overwegen. Het is gewoon een professionele actie/mini camera. Wel een hoop geld en geen LCD standaard. Deze kan je er wel als module op klikken. €499.99

Conclusie.

Als ik naar de prijs kijk dan zou ik misschien toch voor de black gaan. Ik ben gewend geraakt aan filmen zonder scherm waar je op kan kijken en in lastige situaties kan je ook je iPhone gebruiken als scherm. Ik wil sowieso een camera waarbij ik de accu kan verwisselen, ervaring leert dat de accu anderhalf uur mee gaat, dan kan ik niet wachten tot hij weer vol is. Verder is het fijn als hij uitneembaar is. Ik film af en toe situaties waarbij het prettig is om ook wat geluid mee te pikken.

Maar als het budget niet zo groot is denk ik dat je aan het instapmodel een hele prettige camera hebt. Gewoon goed beeld zonder veel technische snufjes. Let wel dat slowmotion dan niet werkt. Als je dat materiaal vertraagd gaat het schokkerig worden.

Waarom een GoPro? Tja er zijn goedkopere alternatieven. Zelf ben ik op het pad van GoPro gekomen en fan. Maar kijk vooral verder naar alternatieven. Ik trof laatst iemand die trots zei: Deze camera kostte drie tientjes bij de Aldi. Ja, als je daarna ook crappy beelden hebt dan heb je er nog niets aan.