, ,

TomTom op de iPhone (Bosnië niet)

TomTom iPhoneAl jaar en dag ben ik erg gelukkig met de TomTom applicatie op mijn iPhone. Het is handig om altijd je TomTom apparaat bij je te hebben en in nood te kunnen gebruiken. Ik moet er niet aan denken een los apparaat mee te moeten sjouwen en die natuurlijk op de cruciale momenten vergeten.

Daarnaast krijg je doorlopend updates op je kaarten en ben je altijd up to date zonder je TomTom apparaat op de computer te moeten aansluiten.

Er zijn ook wel een paar nadelen hoor zoals: Als je de app gebruikt gaat het een stuk sneller met je batterij. Continu de GPS raadplegen kost veel stroom, maar als je hem nodig hebt zit je meestal in of op een voertuig en kan je hem via de sigaretten-plug opladen.

Tegenwoordig rijd ik weer veel op de motor en ook dan is het handig. Voor mij hoef je echt geen speciale TomTom voor motorrijders te ontwikkelen (zoal hier). Ik heb mijn iPhone in de zak zitten met het geluid aan. Via de oordopjes hoor ik de gesproken instructies. Zonder op het beeld te kijken rijd ik zo moeiteloos naar de bestemming. De vriendelijke man of vrouw op de TomTom waarschuwt je namelijk zo’n drie keer dat je links of rechts moet. Als je dat niet minstens één keer hoort is er iets mis.

En de TomTom installeert ook op de iPad, dus ik heb navigatie mogelijkheden genoeg in de auto!

Er is echter ook een nadeel aan de applicatie. Ik plan nu een reis voor de vrijwilligers van “A Gift For Bosnia” naar Bosnië en ik zit te kijken of de TomTom daarbij kan helpen. Zelf heb ik West-Europa, dus daar verwacht ik niet dat die landen er in zitten. Als ik naar de Europa versie kijk dan staan er veel kaarten tussen, maar de voormalige Joegoslavie gebieden hoor daar niet bij. Een beetje verbaasd kijk ik naar de Oost-Europa versie en ook daar ontbreken de landen. Heel vreemd is dat omdat bijna alle andere landen er wel in staan. Ik heb dus niets aan de app zo. Ik had bijna in mijn overvloed aan vertrouwen de Oost-Europese versie gekocht, gelukkig was ik toch even kritisch. Het is trouwens sneaky dat ze dit niet duidelijk op hun product pagina tonen. Ik zou graag een lijst zien met ondersteunde landen.

Dus moet ik voor deze landen toch uitwijken naar een alternatief als Navigon? Terwijl ik juist zo blij was met mijn TomTom? Hm.