GPS places to be

nuttige plaatsenIk heb een GPS gekocht van Garmin en met het aanschaffen van een nieuw apparaat komt ook het spelen er mee. Intussen heb ik al heel wat dingetjes uitgeprobeerd en een bepaald onderdeel wil ik graag met jullie delen.

Iedereen is vast wel bekend met het begrip POI oftwel Places Of Interest. Elk GPS apparaat is er standaard al mee gevuld. Als je ergens rijdt en je schakelt de zoekfunctie in naar nuttige plaatsen kan je geleid worden naar de dichtsbijzijnde garage, pin-automaat, hotel enz. Het nadeel van deze lijst aan nuttige plaatsen is dat ze niet persé alles bevatten. Het is een dynamische lijst en de bron is verder erg onbekend. Nu kan je zelf ook POI’s toevoegen waarvan je de bron wèl kent. Hieronder staan een aantal voorbeelden die ik heb opgenomen in mijn eigen GPS apparaat.

Een zèèr uitgebreide lijst van campings door heel europa.
Als je avontuurlijk op stap gaat weet je nooit waar je terecht komt en dan moet je nog een camping vinden. Met deze verzameling kan je door heel Europa de dichtstbijzijnde campings vinden. Je kan eventueel ook delen downloaden als je enkel Duitsland, Nederland en de Benelux wilt opnemen.
Je kan de lijst hier vinden: Archies campings: download
Mochten deze gegevens je heel erg helpen is het vriendelijk om de maker te bedanken met een kleine donatie.

Van JaVaWa GPS-tools een verzameling van interessante plekken. Je kan hierbij denken aan BMW-dealers, grenspalen van Nederland, snelweg-kruispunten in Nederland, autodealers in Frankrijk, je kan het zo gek niet bedenken etc.
Je kan ze hier vinden: JaVaWa GPS-tools|POI’s
Mochten deze gegevens je heel erg helpen is het vriendelijk om de maker te bedanken met een kleine donatie.

Ga je graag motorrijden in de Alpen? Dan kan ik je deze website aanraden. Hier kan je alle passen, toppen, dalen en nog meer als waypoint downloaden. Het helpt wellicht bij het plannen van ritten.
Je kan ze hier vinden: Alpen-Mottorrad-Guide – Downloads

Er zijn nog veel meer opties. Ik heb er hier een aantal nog neergezet:
poi-service.de
motorvision.nl/tips

En als je Googled kom je er nog veel meer tegen. Ik heb het idee dat je er nooit teveel hebt en ik deel ze netjes in BaseCamp. Elk blauw vlaggetje is een POI.

Mijn BaseCamp