Van de motor, op de grond

Jelle inspecteert de motorVandaag bekeek ik weer even het asfalt, nee het is niet glad, dus kan ik veilig rondrijden op de motor! Laatst stond ik met iemand te praten bij het koffiezet apparaat (heel cliché) en hij vertelde nog nooit gevallen te zijn in de -tig jaren dat hij rijdt. Helaas kan ik daar geen stoer verhaal over vertellen, alhoewel ik me ook niet schaam dat ik intussen vier keer ben gevallen. Het gebeurt een motorrijder ooit. Ze zeggen dat je twee soorten motorrijders hebt, degene die al gevallen zijn en degene die nog moeten vallen.

Eerste keer, telt niet mee hoor
Mijn aller-allereerste keer was met mijn vriendinnetje en ik nog maar nèt mijn rijbewijs had. Ik was een beetje onhandig en onzeker en met een vaartje van wel 10km/u rijd ik de berm in. Mijn voorwiel glijdt weg en de motor word te zwaar. Voor ik het wist stond hij alweer rechtop en reden we verder.

Tweede keer
Ik reed wat bruusk weg op een weg die bol liep. In het midden was hij wat hoger en naar de zijkant liep het wat af en er zat een laagje mos op de weg. Mijn achterwiel glijdt weg en ineens lag ik met mijn schouder op de grond, terwijl ik nog gewoon op de motor zat. Er was niet gek veel schade, maar er kwamen wel allemaal mensen naar buiten om te kijken wat de knal was. Met een beetje rood op mijn gezicht reed ik weer weg.

Met paps op de motorDerde keer
Ik reed over het spoor heen en op het moment dat ik erover heen ben glijdt de motor onder me vandaan en ik donder op de grond. Achter me reed een oplettende man met oranje lichtbakken die hij direct aanzette. Hij hielp me de motor weer overeind zetten. Ik was uitgegleden over een stukje ijs wat niet goed gepekeld was, waarschijnlijk vanwege de combinatie met het spoor.

Vierde keer
Stoer haalde ik een BMW auto in vlak voor de afrit om te tanken, ik moest tanken dus ik nam de afslag en reed nog vrij hard. De weg ging voor mijn gevoel haaks naar rechts en ik vloog uit de bocht. Er stond 1 bord langs de weg en ik keek er naar met de gedachten dat ik er niet tegenaan wilde knallen. Waar je naar kijkt rijd je naar toe en met 60 km/u knal ik vol op het bord. Mijn motor staat in één klap stil en ik vlieg (gelukkig) langs het bord. Met duc-tape zette ik de kappen en kuipwerk weer redelijk vast en reed verder.

Over mijn schouder kijkenVijfde keer
Ik reed naar Ema toe en ik rijd over ring van Alkmaar. Ik sla af naar de Huiswaarderbrug. Vanwege de regen reed ik al wat rustiger, maar toch voel ik in de bocht in slow-motion de motor onder me vandaan zakken. Een tel later lig ik naast de motor die in een halve cirkel de bocht doorzette naar de berm. Ik denk nog… oei, mijn nieuwe motor, maar hij glijd mooi over de valbeugels. Ik sta op en houd een auto aan door hem lief aan het kijken. Hij helpt de motor weer rechtop en ik rijd verder.