Uitgaan in Fügen/Hochfügen

Zon en drankNog een paar daagjes en ik stap in het gele busje naar Oostenrijk. Allerlei herinneringen van de vorige keer komen bij me naar boven en ik heb zin om weer naar de bergen te gaan!

Uitgaan moet natuurlijk ook af en toe gebeuren als je op wintersport vakantie bent. Het probleem wat ik zelf altijd tref is dat je er te kort bent om alle leuke plekjes al te kennen. Op het moment dat je laatste avond is aangebroken ontdek je net die leuke disco! Gelukkig heb ik de luxe dat ik alle tijd heb om het gebied te verkennen, bovendien weet ik al veel van de laatste keer dat ik er was. Hieronder een overzicht van de uitgaansgelegenheden in en rondom Fügen/Hochfügen!

Après-skiën in Hochfügen

Gogola barGogola
Niet iedereen is tegelijk klaar met lesgeven of spelen in de sneeuw. Aan de voet van de Lamark-piste, naast het opberghok van Total staat een gezellig kroegje: de Gogola.

Hier kan je lekker Stiegl drinken tot je vrienden en/of collegae er weer zijn. De bar geeft een mooi uitzicht op de piste en je ziet iedereen aankomen. Als er slechte omstandigheden zijn staan er een aantal Total-leraren naar je te turen als je de berg af komt. Leraren die namelijk in het ski outfit van de skischool vallen moet eenieder die het gezien hebben trakteren.

Vrijwel alle skileraren gaan met de bus terug naar Fügen dus uiterlijk nemen we allemaal de laatste bus (om zes uur) naar beneden.

Meer foto’s vind je op de Flickr pagina van het Berghotel.
Ze hebben ook een eigen website http://www.gogola.at/ en je vindt ze op Facebook.

Kristall BarKristallbar
Niet te verwarren met de Kristalhütte! Dit is een bar onderaan de pistes net als de Gogola. Ook hier schijnt het heel gezellig te zijn en is het feest om net na het skiën een biertje te drinken.

Het ligt echter iets verder van ons ski-hok en ook verder van de bushalte. Dus de luiheid in mij heeft er voor gezorgd dat ik er eigenlijk nog nooit binnen ben geweest! :O. Dat ga ik dit jaar eens veranderen 🙂 Ik ga er op z’n minst één keer kijken.

Ik kan geen website vinden, maar ze hebben wel een Facebook pagina met redelijk wat foto’s.

Chillen bij de Hula Bar8er Alm Beach of Hula bar
Als het mooi weer is dan is het heel verleidelijk om bij de bar op de zitkussens te chillen. Als het mooi weer is dan kan je ook lekker een Stiegl halen bij Steve. Het nadeel is alleen dat het op de berg is, dus niet teveel drinken of heel zelfverzekerd naar beneden skiën 🙂

Tijdens pasen afgelopen jaar zat ik daar in de regen, op de berg, binnen. Ik liep per even naar buiten en trof daar Steve, de barman, aan die erg ongelukkig keek. “You can have two beers for the price of one! But only if you drink them here at the bar.” Heel even twijfelde ik, het was tenslotte 10u ’s ochtends, en toen reageerde ik: OK! Bo keek me wat verstoord aan toen ik zei dat ik bier ging drinken, buiten, in de regen. Maar het duurde niet lang voordat ze er naast zat.

De bar heeft ook enkel een Facebook pagina.

Uitgaan in Fügen

Pizz PubPizz Pub van Kohlerhof
Van de plekken in Fügen is dit denk ik de drukst bezochte Après-Ski kroeg. Er kwamen veel leraren langs en het was voor Total ook een beetje de verzamelplek voor hen die in het Spieljoch gebied moesten werken. Het is daar elke dag druk en après-ski begint er rond half vijf tot een uur of zeven. We hebben ook al eens meegemaakt dat het gezellig bleef en mensen op de tafel dansten tot een uur of elf. Dan kan je wat eten bij de bijhorende pizza-tent tussen de mensen op de bar het naar binnen werken. Er is een DJ en de Après-ski nummers worden lukraak tussen allerlei andere top 40 nummers gedraaid.

Soms klimt er iemand op de bar en dan draait de DJ “You can Leave Your Hat on”. De enige keer dat ik iemand daar ècht op zag dansen waren twee dames van tegen de 50. Niet heel aantrekkelijk, maar wel ontzettend leuk en grappig 🙂 Elke zondag staan er “professionele dames” op de bar die zich van een leuk skipakje zich uitkleden tot een minimale lichaamsbedekking. Op een gegeven moment valt het je als leraar niet meer op, maar het is wel leuk om naar alle mannen en sommige vrouwen te kijken. Vooral de nerds in de hoek van de bar zijn grappig die het met de smartphone filmen, voor later?

Om 18:30 / 19:00 wordt het steeds leger en dan gaan ze opruimen voor de avondploeg wat bestaat uit een heleboel lokalen die vooral op vrijdag, zaterdag en zondag uitgaan.

Hier is de website van de Pizz Pub en hier kan je de Facebook pagina vinden.

Kosis naast SonneKosis Bar
Als alle drukte of gekte van de Après Ski weer is weg gezakt kan je in deze bar heerlijk relaxed kletsen, bijna loungen en relaxt wat drinken. De muziek staat er niet zo hard aan en er toch heerst er een gezellige sfeer. Ze hebben hier ook wat lekkere whisky’s wat je kan proberen en je kan er een hapje eten. Ik vond het een leuke plek om na het eten nog even wat te drinken met mijn collegae.

Eén dag in de week in het seizoen is er live-muziek en er zijn een aantal thema avonden. Op St Paddy’s day kwam er ook een man Ierse muziek spelen, met carnaval was er een groot feest en zo waren er nog meer gezellige evenementen. Toen het seizoen op z’n einde liep werd het tijd om op het terras lekker cocktails te drinken. Dat past echt wel bij Kosis en minder bij een Apres-ski bar als Pizz.

Kosis heeft een aardige (en donkere) website en ze zijn op Facebook te vinden.

Dorian heeft er twee te pakkenRosso Bar
De Rosso Bar ben ik niet zo vaak geweest. Het is meer een nachtclub idee, dus je gaat er echt uit. De paar keer dat ik er geweest ben was het erg gezellig. We zaten daar wel tussen veel lokalen, dus ik vermaakte me er vooral omdat we met een groepje bekenden waren. Het is niet zo snel een kroeg waar ik alleen naar toe zou gaan of met een vriend. In Rosso worden ook regelmatig kleinschalige concerten gegeven en ze geven ook op de website aan dat ze de beste akoestiek hebben in de buurt. Het was een leuke tent op zich dat ik dit jaar wat vaker zal bezoeken 🙂

Ook de Rosso Bar kan je online vinden via de website en ze hebben een groep aangemaakt op Facebook.

Rainer's CaféRainer’s Café
Voor mij was Rainer’s eigenlijk alleen maar een voetbal café. Moest er voetbal gekeken worden, wat we thuis niet konden ontvangen, keken we het in dit café. Ze hebben een drietal grote schermen hangen en met een biertje er bij kon je er goed van genieten.

Verder kan ik eigenlijk niet zo gek veel interessants van dit café bedenken 🙂 Het is dus een leuke plek om voetbal te kijken.

Uiteraard hebben ze ook een website.

Bawa Lounge in NightzoneBadwandl of Bawa Lounge in de Nightzone
De Nightzone is een heuse disco welke onderaan Fügen ligt. Elk weekend is het hier erg gezellig en zeker de moeite van een avondje uit. Nightzone is een verzameling van verschillende stijlen en de ruimte die wij het meest bezochten waren Badwandl en Bawa Lounge. Hier draaiden ze een soort Trance, Lounge combinatie en met de verlichting creëerden ze een relaxte sfeer. Af en toe waren er danseressen, als je het even zat bent dan bezoek je een andere ruimte om je daar te vermaken.

Het is voor een skileraar wel een redelijke kostenpost, vooral als er even geen werk is. Een aantal gingen vorig seizoen regelmatig heen om lokale meiden te scoren en ik moet zeggen dat het ze redelijk af ging!

Hier vind je de website van Nightzone, als je een beetje doorklikt kom je op het gedeelte van Badwandl of op die van Bawa Lounge. Natuurlijk kan je de Nightzone, Badwandl of Bawa Lounge ook op Facebook vinden.

Er zijn nog een aantal andere plekken buiten Fügen en Hochfügen die ik wil bezoeken, maar dat zal ik in een ander blogje noemen. Ik wil best al een hint geven met Kristalhütte.