Instagr.am!

Over zee - filter X-pro IIMomenteel heb ik al bijna 300 foto’s gepost op instagram. Dit is een soort social media dienst waar je een foto met je iphone moet nemen en vervolgens hier een filter overheen kan leggen. Bij mij wordt er daarna een link naar de zojuist gemaakte foto op mijn Facebook en Twitter gepost. Zo krijg je een leuke verzameling foto’s waar eenieder zijn eigen aanvulling aan geeft.

Zo ken ik iemand die rondloop, een mooi plaatje ziet en dan vrolijk “instagr.am!” roept en vervolgens gedreven een foto maakt en er minutieus het juiste filter bij zoekt. Er zijn ook mensen die enkel de alledaagse zaken op de foto zetten en voor de lol er een filtertje overheen gooien en er zijn mensen die er een kunst van maken en je twijfelt of de foto werkelijk met de iPhone is gemaakt.

Er zijn zelfs “instagram walks“, waar je met een groep gelijkgestemden een wandeling maakt en steeds mooie foto’s maakt, bewerkt met een filter en op instagr.am post. Iedereen die een iPhone heeft raad ik van harte aan om de applicatie eens te downloaden en te gebruiken. Wees kritisch over wat je op de foto zet, een foto van je kwark-etiket bij het ontbijt is misschien wat saai en verbaas mensen met mooie foto’s. Tip! Vergeet de spot functie niet, daarmee kan je een deel wazig en een deel scherp maken van de foto. Met je vingers verleg je en vergroot je het gebied wat je scherp wilt houden.

Hieronder heb ik een paar instagr.am foto’s van me gepost als een idee. Kijk ze eens door. Ik heb hier mijn hele instagr.am verzameling hier bijgehouden tot november 2011.