Mac OS X Lion: Waar is mijn library-folder?

LionLion heeft iets moois gedaan, ze hebben onnodige mapjes verstopt. Ik hoorde een hele discussie op MacBreak Weekly waarin ze besproken of het nou briljant was, of stom. Ik heb een stempel dat ik een Apple-fanboy, dus je kan verwachten dat ik het een erg goede zaak vind. Laat ik het nou net niet briljant noemen.

Stel je bent een echte computer gebruiker en je wilt geen techneut zijn. Dan heb je het helemaal niet nodig dat je al die mapjes ziet. Sterker nog, het kan zelfs verwarrend zijn een overvloed te zien die je eigenlijk nooit nodig hebt. Nu zijn de mappen gewoon standaard weg en zolang je ze niet nodig hebt zitten ze dus ook niet in de weg. Je kan ze eenvoudig bereiken door het volgende:

Ga in Finder naar de menu-balk en klik op Go (Ga voor de NLse gebruikers). Daar zie je een aantal standaard plekken waar je heen kan springen. Als je nu je Option (Alt) toets indrukt zie je dat een aantal mapjes die normaal verborgen zijn tevoorschijn komen. Zo kan je je Library (bibliotheek) folder benaderen en kan je ook in 1x naar je harde schijf springen. Handig dus!