Beaker + Floris = BeakerFlo

Beaker, de muppetAl sinds jaar en dag is mijn nickname op internet veelal BeakerFlo. Het is bijna een handelsmerk geworden. Op het motor-forum, duikforum, een mac-forum, LR prikkers-forum, iCulture en nog wat andere plekken (die ik zo snel niet kan vinden), vind je me terug. En natuurlijk is BeakerFlo ook present op allerlei Social media vlakken, hier rechts in de balk vind je wat voorbeelden, maar als je gaat googlen kom je er nog veel meer tegen.

BeakerFlo, het is een rare naam eigenlijk en ik weet nog dat ik het erg vreemd vond de eerste paar keer dat ik het gebruikte. Nu is het mijn digitale jasje geworden. Het is ooit bedacht door een collega van mij: Jos Heuvel.
Ik had namelijk piekerig haar en ik ging een keertje zo uit:

BeakerFloris

Toen ik een tijdje later naar de kapper ging en wat korter haar kreeg vonden ze het leuk om met mijn wax te spelen zodat mijn haar weer overeind stond en grapten ze dat ik wel op Beaker leek. Ik was nog op zoek naar een nickname voor bepaalde internet-dingen, dus dat leek me een leuke: Beaker. Het nadeel met zo’n populaire naam is dat alles al bezet is. Door de eerste 3 letters van mijn voornaam er in te zetten werd het wel uniek… -> BeakerFlo

Hier even een ode aan de muppet:

Nu zijn we 10 jaar verder en is BeakerFlo onlosmakelijk aan me verbonden en heb ik nu stickers gemaakt om wat zaken te merken. vooral met duikspullen is dat handig, zaken worden nog wel eens uitgewisseld en dan is het handig om te weten welke van jou is. Daarom heb ik stickers gemaakt met mijn nickname in een soort rebus:
BeakerFlo sticker
Als je een motor voorbij ziet komen met deze sticker, dan moet je maar even zwaaien. Misschien dat ik het nog zie in mijn spiegel 😉

BeakerFlo - motor