Creativiteit

Het is iets wat je heel erg nodig hebt. Soms moet je een andere benadering hebben om een computer probleem op te lossen, soms wil je een mooie folder maken en in mijn geval wil ik niet alleen een nieuwe baan, maar zelfs een andere carriere.

gebarsten grond, heul droogDe afgelopen jaren heb ik me vermaakt en verveeld op het ICT vlak waar ik op 1 januari 2000 ingestapt ben. Nu ben ik eigenlijk 2 à  3 jaar te lang in in deze branch of functie blijven zitten. Als ik een beeld zou moeten vormen van mijn creativiteit dan zou het er uit zien als de grond in de Sossusvlei in Namibie denk ik. Zie de foto hier rechts. Nu is het niet zo vreselijk als het klinkt omdat creativiteit wel weer terug kan komen net als water deze grond weer in zijn oorspronkelijke vorm terug kan brengen en dan is het net alsof er nooit wat gebeurd is.

Maar waar zal ik het spreekwoordelijke water vandaan halen? Het komt niet vanzelf heb ik al gemerkt, ik moet er echt naar op zoek gaan. Desnoods willekeurig dingen doen. De toekomst staat voor de deur en Ghandi zei ooit: “Als je zorgt voor de middelen zal het doel wel voor zichzelf zorgen.” Ik zag net in een blogje die ik in 2008 heb geschreven ook een toepasselijke zin:

Als je direct naar je doel wordt geleid,
is de hele romantiek van de reis verloren.