Niet haat, maar onverschilligheid

Mensen spreken altijd voluit over de haat van bepaalde mensen of bevolkingsgroepen naar anderen. Een goed voorbeeld is de haat die nu weer oplaait tussen Israel en de Palestijnen. Haat is de vijand van de wereld denkt men, maar ik denk er toch anders over. Het is niet haat dat de wereld ten onder brengt, want haat is nog een teken van emotie, betrokkenheid, zij het in het negatieve. De grote tegenhanger van liefde is in mijn ogen ook niet haat, maar de onverschilligheid.

En de onverschilligheid is ook enger dan haat, echte goede haat is aan te tonen. Onverschilligheid kruipt stiekem in een mens en tast zo de maatschappij aan. Ik schrok ook erg toen ik het volgende las op nu.nl;

VELSEN – Een 21-jarige man uit Velserbroek (gemeente Velsen) heeft dinsdagmorgen vroeg zeker een uur lang gewond en vermoedelijk bewusteloos langs een fietspad in Velsen-Noord gelegen voordat een voorbijganger hulp inriep.

De politie denkt dat tientallen fietsers en bromfietsers de man zijn gepasseerd, maar geen actie ondernamen. Dat heeft de politie gezegd.

Zie hier het item; Gewonde scooterrijder uur lang genegeerd.

Ik vind het onvoorstelbaar en minstens 1.000.000 maal erger dan een man die je geen hand wilt geven en zo niet aan je cultuur conformeert of een striptekening die Allah belachelijk maakt. Laten we vooral niet vergeten dat we in het beginsel allemaal mensen zijn.