Gmail via IMAP instellen

Gmail & IMAPGmail is een hele handige mail applicatie die je via de web-browser kan gebruiken. Maar soms zou je willen dat je de mail via een ander apparaat kan lezen. Voor de hand liggend is dat je dit doet met een iPhone of andere smart-phone gecombineerd met internet zodat je overal mail kan inzien. Gmail biedt deze functionaliteit aan, maar dit staat nog niet standaard bij iedereen aan, dus om mail te kunnen ontvangen zal je wat stappen moeten doorlopen.

1. Zet IMAP aan bij Gmail

Via IMAP werken is handig om er voor te zorgen dat mail op de server blijft staan terwijl je het leest op je mail-client en daarna er ook nog mee kan werken via de web-browser. Als je een mailtje via IMAP weg gooit dan zal hij ook in je browser verdwijnen en andersom.

Ga naar de instellingen en zet daar onder “Forwarding and POP/IMAP” de optie “IMAP enabled” aan, dat is alles!

2. Stel je smart-phone in

Hoe je het moet instellen hangt maar net vanaf welke apparaat je hebt, er is vast wel een handleiding op Google te vinden hier over. Als je al zelf handig bent kan je ook wel het een of ander instellen, maar je hebt de volgende gegevens nodig:

IMAP server: imap.gmail.com
met SSL op poort: 993
Uitgaande server:  smtp.gmail.com
met TLS op poort: 465
Gebruikersnaam: je volledige g-mail adres

Als je er niet uit komt dan kan je altijd nog een kijkje nemen in de uitgebreide help van Gmail zelf. Daar kan je voor de meest gangbare apparaten specifieke tutorials vinden. Neem nou de iPhone (iPod Touch), PalmWeb, Android, Windows Mobile 5, Windows Mobile 6, Outlook 2007, Blackberry, Symbian, Apple Mail of overige mail clients.

En dan kan je gebruik maken van de voordelen van Gmail.