Indoor duiken

Nederland heeft een koud klimaat en het schrikt een heleboel mensen af om een setje om te hangen en in het water te springen. Je hebt van die aquarium duikers die graag in de zwembroek of met 3mm pak in het water wilt liggen.
Indoor diving duiken tauchen

Nadeel; je moet ver reizen.
Maar er zijn alternatieven. Als je af en toe een duikje wilt wagen om je kennis en ervaring op peil te houden kan je ook in een zwembad duiken. Het klinkt stom saai, maar je hebt zwembaden die best wel wat te bieden hebben voor een duiker. Ik zal hieronder een aantal opnoemen.

Nemo33 in Belgiё

indoor duiken diving Nemo33Dit zwembad nabij Brussel heeft een hele diepe put waar je wel tot 34 meter diep kan duiken. In het begin ziet het er donker en onheilspellend uit, maar als er wat duikers in de put zijn verdwenen is het boven de put net alsof je in de spa-rood duikt. We zijn er een keer met de duikvereniging Get Wet naar toe gegaan en ik vond het erg leuk, de moeite waard, maar ik zou er niet vaker dan 1x per jaar heen gaan. Uiteindelijk duik je gewoon in een zwembad waar niet gek veel te beleven is, maar ik ben verwend met alle beestjes, leven en objecten onder water in Nederland.

Ik kan het aanraden om hier eens een kijkje te nemen als je er nog nooit geweest bent. Ze hebben wel wat regels en voorwaarden, dus neem eens een kijkje op de website; Nemo 33: Duiken in het diepste bad ter wereld

Dive World, Indoor Duikcentrum Enschede

Indoor duiken in Enschede, dive worldIets dichter bij huis heb je een duiktoren in Enschede. Dit bad is onderdeel van een groep waar je kan bowlen, duiken en eten en er is een arrangement waarin je een duikje met daareensluitend eten kan maken. Verder is het ook mogelijk om dingen te organiseren voor bedrijfsfeestjes of andere gelegenheden.

Het zwembad is niet zo spannend diep als bij Nemo33, maar ze hebben wel een poging gedaan om het wat spannender te maken. Het is 10meter diep en heeft 1 milioen liter warm water om in te begeven. Check de website; DiveWorld.

Monte Mare in Duitsland

Ze hebben hier hun best gedaan iets te maken van het duiken in een zwembad. Er zijn onderwater-vulkanen, pijpen en grotten om je te vermaken en je kan naast het duiken er ook een rustkuur houden, sauna, gemasseerd worden en een heleboel andere fijne rustgevende dingen doen. Ideaal voor een dagje uit om te duiken en niet-duikers te vermaken. Hier is een filmpje van dit bad; YouTube – Monte mare.

Tauchgasometer Duisburg in Duitsland

Indoor duiken in de Gasometer DuisburgVroeger werd hier kolen gedolven, maar tegenwoordig hebben ze een hele andere bestemming gevonden voor de verlaten mijn. Een lokatie met in 45m diameter kan je tot 13m duiken en in Augustus 2001 was dit de grootste kunstmatige duiklokatie in de wereld. Ik zie op een website dat het open is tot 31 mei 2008, geen idee wat de openingstijden daarna zijn.

Meer info is hier te vinden; Unterwasserwelt; Tauchgasometer Duisburg en de website; Tauchrevier-gasometer

Toekomst: SEAFARI, plannen voor indoor duiken

Indoor duikplan DeventerIn een duikblad stond er bericht over een indoor-duikcentrum in Deventer, dit zou samen gebeuren met SEAFARI. Het idee ontstond toen ze met het grote aquarium van Burgers Zoo bezig waren en na een aantal mislukte ontwerpen ligt er nu een haalbaar plan op tafel.

Het idee is als volgt; Het bassin bestaat uit een ring van 50m in diameter en 7 meter breed met een maximale diepte van 4 meter. Daarbinnen ligt een duikbassin met een diameter van 36m en een maximale diepte van 12 meter.

Onder water zouden allerlei routes kunnen worden gevolgd en duikers kunnen 45 minuten onder water doorbrengen zonder iets twee keer te zien. Onder water zullen een heleboel planten te vinden zijn en op beperkte schaal dieren in het water van 18 a 20 graden.

Voor meer informatie kan je hier op deze website kijken; www.indoorduiken.nl

Toekomst: Indoor Dive te Den Haag

Hier heb ik een heel relaas over gehouden in een oudere post.
Check dat hier; Floris’ krabbels – Indoor tropisch duiken.

Les indoor

Natuurlijk is het ideaal om indoor les te hebben, zo kan je veilig leren duiken en eventueel afduiken op je vakantie. Daarom is het niet verkeerd om eens een bezoekje te wagen aan een indoor-duikcentrum als je interesse bij duiken ligt…

* Alle foto’s in deze blog-post komen niet van mijzelf, maar van de websites van de indoor-duiklocaties *