,

Gratis Shark school lezing

Even reclame maken voor een gratis lezing over haaien.

BLAD DUIKEN & DIVING WORLD NODIGT U UIT VOOR EEN LEERZAME LEZING OVER HAAIEN DOOR DE BEKENDE DR. ERICH RITTER
Duiken organiseert in samenwerking met Diving World Nederland enSharkSchoolT op 27 en 28 januari 2009 in België en op 3, 4 en 5 februari 2009 in Nederland gratis lezingen door Dr. Erich Ritter PH.D., een Amerikaanse wetenschapper die zich richt op het onderzoeken van het gedrag van haaien in interactie met de mens (zwemmers, snorkelaars, duikers).
De irrationele angst voor haaien is waarom hun bescherming maar niet wil lukken”
Haaien zijn waarschijnlijk de meest verkeerd begrepen dieren op onze planeet. Gevreesd door velen, ontbreekt het deze dieren aan een zeer noodzakelijke lobby om hun grootschalige afslachting te stoppen. Het doden van haaien is één van de grootste ecologische tijdbommen. Een bom die binnenkort zal afgaan als deze niet snel onschadelijk wordt gemaakt. Haaien bestaan al 350 miljoen jaar en hun vorm is in die tijd nauwelijks veranderd. Er wordt geschat dat we nu al 90 procent van de haaien hebben gedood om hun vinnen of slechts omdat we ze gevaarlijk vinden. Zonder haaien sterven de zeeën en oceanen en daarmee de grootste leverancier van zuurstof op aarde. De bescherming van haaien is cruciaal voor het behoud van de balans in het mariene ecosysteem.
Een belangrijk onderdeel op weg naar bescherming is het wegnemen van niet-onderbouwde of irrationele angst voor haaien. Het is de menselijke natuur eigen te beschermen wat leuk, lief en aaibaar is, maar niet wat gevreesd wordt. Juist deze irrationele angst voor haaien moet uitgeroeid worden, willen we de uitroeiing stoppen. Veel ‘wetenschappelijke’ informatie over haaien is ooit verspreid door onderzoekers die nog nooit haaien in hun natuurlijke omgeving hebben gezien, laat staan zelfs maar een levende haai hebben aanschouwd. Alle ononderbouwde of zogenaamd wetenschappelijk onderbouwde, maar vaak foutieve informatie moet weerlegd worden en vervangen door de waarheid over deze schitterende en onmisbare dieren.
Een goede manier om haaien te leren begrijpen is actieve interactie. De boodschap is: er zijn geen gevaarlijke haaien, alleen gevaarlijke situaties. Dit geldt immers voor elk roofdier? We roeien toch ook geen honden uit omdat ze in een bepaalde situatie en onder bepaalde omstandigheden mogelijk een mens kunnen doden? SharkSchoolT brengt duikers, snorkelaars en zwemmers in contact met haaien met de intentie de ware aard van deze ongelooflijk mooie, effectieve en intelligente dieren te laten zien.Data en locaties lezingen:
Dinsdag 27 januari Brussel
Woensdag 28 januari Antwerpen
Dinsdag 3 Februari Zwolle
Woensdag 4 februari Rotterdam
Donderdag 5 februari Amsterdam 
 
                  

SharkSchool cursussen zijn te volgen o.a. in de volgende lokaties:Walkers Cay Bahamas, Red Sea Diving Safari Ecolodges & diverse liveaboards in de rode zee.

Neem contact op met Diving World voor de mogelijkheden!

 

AANMELDEN BIJ:

Harriet Messing
Manager Marketing & PR
SharkSchoolT / Shark Education & Research Centre
Walkers, Grand Cay, Bahamas
Office: Hurghada, Egypt (till 30/11/08); Netherlands (from 01/12/08)
Tel. Egypt: +20189795929 / Netherlands: +31620154506
Skype: harrietmessing
E-mail:
 sharkschool@gmail.com
www.sharkschool.com