Een huisje in de Oosterkolk!

AccijnstorentjeIk heb Een huisje in de Oosterkolk gekocht! Eigenlijk wisten mijn vrienden dit al eerder, ik durfde het niet eerder op mijn blog te zetten. De hypotheek was nog niet helemaal rond en ik wilde niet te vroeg juichen. Nu is alles in kannen en kruiken! Ik heb een enorme schuld (hypotheek), maar daar staat een enorm bezit tegenover. Mijn eerste eigen huis en de eerste woning dat nieuw is. Op alle plaatjes kan je klikken voor meer informatie of een grotere versie.

Waar is het? Het is een nieuw project, genaamd Schelphoek, vlakbij het centrum van Alkmaar. Ze hebben daar onder andere het hoofdkantoor van Eriks platgegooid en zijn daar bezig met het project Schelphoek. Een aantal gebouwen staan er al waaronder “de Havenmeester“, waarin het bekende restaurant/grand-café Babylon in zit. Het zit vlakbij het haventje in Alkmaar tegenover de Accijnstoren die je hier rechts ziet.

Een bepaling op Google Maps:

de Oosterkolk weergeven op een grotere kaart

Het project is opgedeeld in allemaal deelprojecten welke je hieronder kan zien:
Plattegrond Schelphoek

Ik heb een appartement gekocht in het deelproject/gebouw: De Oosterkolk op de vierde verdieping en dat kan je via de trap of lift bereiken. Het is een fijn 3-kamer appartement van bijna 70m² met een balkon over de hele breedte van het appartement en een parkeerplaats onder het gebouw.

In het gebouw zijn trouwens allerlei appartementen te vinden met woonoppervlaktes variërend van studio’s vanaf ca. 35 m² , 2- en 3-kamerappartementen van ca. 59 m² 4e verdiepingtot 86 m² en enkele fraaie penthouses op de bovenste verdieping tot een grootte van maar liefst 139 m².

Hier rechts een overzicht van de verdieping. Van de onderste rij vind je mijn huis in het midden. Met een balkon op het Westen kan ik straks lekker op het balkon van de avondzon genieten voordat hij achter de gebouwen verdwijnt. Om me heen zijn geen andere hoge gebouwen, dus als het goed is heb ik vrij uitzicht over de woonwijken richting Kooimeer.

De makelaar heeft natuurlijk mooie tekeningen gemaakt om alvast een indruk van het gebouw te geven. Hieronder zie je de West-zijde en mijn appartement vind je op de op één na hoogste verdieping in het midden.

Mijn kant

Onder het pand wordt, onder de grond, een enorme parkeergarage gebouwd die drie verdiepingen telt. Eén verdieping is bestemd voor enkel de bewoners waar, in principe, geen publiek kan komen. Je kan hieronder zien hoe groot de garage is. Het rechter gekleurde vlak op de tekening zijn de contouren van het gebouw de Oosterkolk.

De parkeergarage onder de Oosterkolk en Westerkolk
Parkeerplaats 118 is van mij. Fijn dat mijn oude busje binnen kan staan in plaats van te roesten in allerlei weersomstandigheden.

Van vele appartementen zijn mooie tekeningen uitgewerkt, maar van mij kan ik slechts de plattegrond tonen. Het driehoekje bovenop is de ingang.
Plattegrond

Natuurlijk komt er een nieuwe keuken in:
Keuken

En badkamer:
Badkamer
Door een ventilatieschacht is een hoekje uit de badkamer weg en dat heb ik gebruikt door een glazen deur te plaatsen op de zwarte drempel. Met een stort douche heb je dan lekker de ruimte 🙂 Ow en standaard hebben vrijwel alle appartementen een bad.

De bouw is in juli gestart en ze hebben 300 werkbare dagen nodig. Dus als je alle dagen met harde wind, bouwvak en dagen met vorst er vanaf trekt zal het rond augustus 2013 klaar zijn? Laten we hopen zo snel als mogelijk!

Hier vind je de Schelphoek brochure.