,

Lowlands 2012, een indruk!

Per toeval, omdat mijn relatie uit ging, had ik toch geld en tijd over voor een kaartje naar Lowlands 2012. Dat was best gaaf omdat allebei mijn broers met Lieke ook gingen. Bart U ging op de valreep ook mee, dus we waren met een leuke club! Hieronder wat foto’s voor een impressie 🙂 Voor een compleet beeld check het album in Facebook.

Even een korte introductie van wikipedia gehaald:

A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen op het evenemententerrein van Walibi Holland gehouden wordt. Mojo Concerts begon Lowlands als tegenhanger van festivals als Pinkpop en Dynamo Open Air en probeerde hier haar wat alternatievere muziek uit.

Het devies is: op tijd vertrekken zodat je niet te ver weg parkeert en een redelijke plek in de rij hebt. We hebben stoeltjes mee dus gaan lekker in de zon zitten chillen.

LL2012 - in de rij

De deuren naar het terrein gaan pas om 18:00 open volgens het boekje, maar de ervaring leert dat ze vaak om 14:00 worden geopend. Frank en Anneke hebben een invalide pas en staan niet in de rij. Ons plekje op de camping is dus geregeld en we hoeven er niet om te hollen. Langzaam komt de ingang dichterbij.

LL2012 - twee uur lang in de rij

Het klinkt als vervelend, zo lang in de rij staan, maar je maakt eens een praatje met andere mensen. Er hangt een relaxte sfeer. Er gaat wel eens iemand tegen de vlakte door te weinig drinken, eten of slaap, dus je vermaakt je wel 🙂

Eenmaal door de ingang heen, waar ze heel streng op identiteitsbewijzen waren, komt daarna de beruchte brug. Je moet al je spullen meenemen en daarvoor zijn de meest slimme oplossingen met wielen bedacht, maar met de brug wordt het toch nog tillen.

LL2012 - de beruchte brug

Op de brug ontstaan er door achtergebleven blikjes kunstige balken.

LL2012 - blikjes op de brug

Op de camping ziet het er nog leeg uit en terwijl we relaxt een biertje drinken onder de partytent zien we hem volstromen met mensen. Tent aan tent aan tent wordt er neergezet en overgebleven groene plekjes worden al snel opgevuld door laatkomers die nog een plekje zoeken. 7 campings en 1 camperplaats voor ongeveer 55.000 bezoekers

LL2012 - camping

Mensen maken van hun campinghoekje nog een waar kunstwerk. Met de uitgedeelde vuilniszakken hebben deze jongens er iets moois van gemaakt.

LL2012 - camping kunst

LL2012 - camping kunst, detail

We kregen bij aankomst van Tom een keuze uit figuurtjes met een ketting voor het groepsgevoel. Ik koos mighty mouse uit .

LL2012 - Mighty Mouse ketting

Op donderdag is er nog niet zoveel te doen, anders dan bij tent zitten en even een rondje lopen over de campings. Er is tijdelijk een snackbar ingericht voor het avondeten en er is genoeg drank te krijgen. We houden het vol tot even na 1 uur en duiken de tent in. De volgende ochtend stonden we met een zwaar hoofd op. De rijen voor de toiletten en douche lopen snel op. Hieronder de rij voor de toiletten.

LL2012 - rij toiletten

Het sanitair is goed geregeld. Het is niet heel luxe voor een camping, maar het is erg goed voor een festival terrein. Ze proberen het ook opgeruimd en schoon te houden, wat ze aardig lukt.

LL2012 - rij voor de douches

Raar dat mensen zo nodig ’s ochtends moeten douchen. Wij kwamen ’s middags tussen concerten even naar de camping en wij liepen zo de douches in. Als er een rij staat dan worden de wasbakken ook gebruikt als wasruimte:

LL2012 wassen

Op vrijdag ging het festival terrein open en konden we hollen naar Back to the Zoo. De ingang van het terrein ziet er nog altijd hetzelfde uit. Een vertrouwd beeld:

LL2012 - ingang Lowlands

En ’s avonds gaan de lichten op de poort aan en komt er rook uit de schoorstenen.

LL2012 - ingang by night

Het eerste concert wat ik zag was “Go back to the Zoo”, een welkome verrassing omdat ik ze eigenlijk niet zo goed kende.

LL2012 - Go back to the zoo

Het was een lekker zonnetje, dus mensen gaan à²f in de tent staan à²f lekker chillen buiten in het gras. Met schermen en een goede geluidsinstallatie kon je er buiten nog goed van genieten.

LL2012 - buiten de tent

Op het festival terrein kan je tenten met allerlei muziekoptredens vinden, maar je kan ook allerlei kunst vinden en andere dingen doen. Hieronder een aantal eettentjes en winebar met zitgelegenheid.

LL2012 - eettentjes met zitgelegenheid

Verschillende kunstvoorwerpen

LL2012 - kunst voorwerpen

LL2012 - palenwerk

Overal zijn verschillende dingen te doen, je kan bijvoorbeeld een blik in de tijdelijke studio van 3fm kijken.

LL2012 - stand 3fm

Er waren een aantal goede doelen die niet domweg om geld vroegen, maar er ook een mooie stand van maken.

LL2012 - This is Africa

Er was ook een slipper kerkhof.

LL2012 - slipperkerkhof

Ze hadden met steigerdelen een plateau gemaakt waar je mooi over het terrein kon kijken of een blik in de polder kon werpen. Er stond ook een bank waar je de zonsondergang van kon bekijken.

LL2012 stellage

Er waren ook een aantal zaakjes die ik niet echt nader heb bestudeerd, hier een indruk.

LL2012 - smartshop en kopieshop

LL2012 - koffiehuis

Tussendoor konden we bij de tent onder onze party-tent even de rust pakken door bijvoorbeeld te game-boyen.

LL2012 - gameboyen

Jup Tom heeft groen haar.

LL2012 - Tom heeft groen haar :)

De mannen en vrouwen gingen steeds schaarser gekleed over camping en festival. De tweede dame had de eerste dag een Jack Daniels t-shirt aan en heette de rest van het festival Jackie.

LL2012 - Jackie

Je kon je ergens ook laten body-painten.

LL2012 - Bodypainten

Bart had een hoed gekocht tegen de zon en het deed me sterk aan Mr. Heisenberg denken van Breaking Bad. Bart keek alleen een stuk vrolijker 🙂

LL2012 - Mr.Heisenberg

Met het warme weer kon je trouwens ook chillen in bad met een paar vrienden:

LL2012 - chillen in bad

Converse is een sponsor en had een enorme stand. Geen idee wat er allemaal gebeurde, maar het zag er wel kleurrijk uit.

LL2012 - Converse stand

’s Ochtends was het ritueel om even het Lowlands krantje te scoren om te kijken hoe het gister was, wat je gemist had en of er nog leuke feitjes waren. Daarnaast gaven ze ook wat tips voor het programma van die dag. Braaf met z’n allen even koffie en een krantje dus!

LL2012 - krantje lezen

Je kon op de meeste campings bij een Douwe Egberts standje koffie halen. Je had zelfs een Lowlands aanbieding dat je een pot koffie met 4 koffiebekers kon halen.

LL2012 - Koffiestand

Zaterdag vond ik Triggerfinger trouwens ook erg top. Met de zon ook even fijn om in de tent te staan. Ook tof dat Triggerfinger helemaal hun eigen muziek bleven spelen. Het spetterde er vanaf!

LL2012 - Triggerfinger

LL2012 -  Triggerfinger zon

En er was nog veel meer te doen. Je kon bijvoorbeeld in een hokje staan en een wedstrijdje doen ballen vangen.

LL2012 - Ballenbak

Je kon pootje balen bij het Beugelbad van Grolsch, maar de rij nodigde niet uit te kijken.

LL2012 - Beugelbad

Er liepen ook mensen rond met een camera en tafeltje. Die zetten het tafeltje neer en gingen het gesprek aan met mensen. Grappig!

LL2012 - interview

Er rolden ook wat mensen voorbij in een kinderwagen. Die hebben het heet gehad!

LL2012 Kinderwagen

Spelen met waterballonnen levert een nat kruis op. Het relaxte aan Lowlands is dat je naast mensen zit, er even gezellig mee kan kletsen. Iedereen is in een vrolijke roes.

LL2012 broek nat, waterballon, Anne

Af en toe weer even het programma bestuderen op papier of iPhone en weer op stap naar het volgende optreden.

LL2012 Programma checken

Ben Howard was trouwens veel te druk. De Grolsch tent was echt te klein voor hem.

LL2012 Ben Howard

Soms was het wel fijn tussen de shows door in een tent te zitten. Het was super heet op zaterdag en zondag. Elk stukje schaduw werd benut.

LL2012 schaduwhoekje

LL2012 in de streep schaduw

LL2012 uit de zon, in de tent

Je had het ook erg zwaar als je te brak was om op te staan, maar in de tent was het ook te heet. Marleen loste het zo op. Ik had zoveel water gedronken en toch genoeg rust gepakt dat ik er geen last van had 🙂

LL2012 Uit de tent, brak

Mensen vonden het ook helemaal niet erg om nat gespoten te worden. Deze jongens deden het heel tof. Eentje verstopte zich in de bak terwijl de ander hem reed. Kwamen ze een niets vermoedend groepje tegen kregen ze de volle laag 😛

LL2012 water gevechten

In het badhuis hielden ze de laatste dag ook een waterballon gevecht. Aan het eind van de zondagmiddag was er ook op heel Lowlands geen waterballon meer te krijgen.

LL2012 waterballon gevecht

Ze hebben al jaren een koelservice van Grolsch. Als je met een lauw biertje komt krijg je een koude terug. Ze zouden tot 0:00 open zijn, maar om 15:00 waren ze alweer dicht. Ze hadden enkel nog warm bier.

LL2012 koelservice uitverkocht

Lowlands is niet alleen eten, muziek, bier drinken en tenthangen. Je kan ook naar discussies, films en lezingen. We waren naar een lezing over zwaartekracht en nano-technologie en het menselijke lichaam. Het was er super heet, maar wel even in het donker chillen.

LL2012 lezingen

Je kon ook even de markt bezoeken. Lekker in de schaduw en daar kon je hoeden, kettingen, spiegeltjes en kraaltjes vinden.

LL2012 markt

De X-ray ben ik niet zo vaak geweest, wel een gaaf gebouwtje. Er wordt voornamelijk experimentele muziek gedraaid.

LL2012 X-ray

Je kon ook naar het Llow Llab. Daar werden allerlei vernuftige duurzame technieken getoond. Waaronder een T1 met een electromotor.

LL2012 T2bus

Je moet redelijk wat sjouwen met je spullen van de auto naar de camping. Sommigen hebben allerlei handige dingen bedacht. Zoals een karretje die ook als tafel dient. Maar dit ding krijg je niet over de brug heen.

LL2012 bagage sjouw trucs

Tot slot… Het was top! Volgend jaar weer?

LL2012 Warm

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.