Floris en het OV

Ik ben geen fan van het OV, althans niet meer. Gister was weer zo’n dag waar het pijnlijk duidelijk werd. Ik moest mijn auto inleveren bij een Logicx afdeling omdat ik een geleende auto maar vijf dagen mocht lenen. Op de website vind ik een plek op weg naar mijn werk in Leiden, ik drop daar de auto en moet dan naar de trein lopen. Daar gaat het al mis, ik moet een kwartier lopen om vervolgens te beginnen met reizen.

Op het station bleek dat er het één en ander aan de hand te zijn tussen Leiden en Den Haag. Er werden nog nèt geen bussen in gezet, maar in het afgelopen half uur reden geen treinen en het komende half uur moet ik er ook nog op staan wachten.

Het bord boven het perron in Leiden

Er staan drommen mensen te wachten die straks allemaal in de gangen en gallerijen van de trein zullen staan. Het idee van relaxt zitten zette ik dan ook snel uit mijn hoofd. Op Den Haag CS aangekomen moet ik à²f nog een km lopen, à²f een stukje met de tram. Omdat ik wat meezeulde besloot ik even op de tram te wachten. Heb je dat ook altijd dat als je dan staat te wachten dat je op een gegeven moment gaat rekenen of je er lopend al was geweest?

Op het einde van de dag ga ik met de trein naar het huis van mijn ouders, in Warmenhuizen, ongeveer 50km boven Amsterdam. Met de motor is dat met normale file ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden. Natuurlijk ben ik niet zo slim dat ik van te voren kijk wat de beste tijd is om te vertrekken en ik sta eerst te wachten op de tram, daarna sta ik te wachten op de trein, ik moet twee keer over stappen en daarna nog met de bus van Alkmaar naar Warmenhuizen. Op het station terecht komen kost me ongeveer 20 minuten, De treinreis duurt anderhalf uur. Ik kom dan in Alkmaar waar nog maar 1x per uur een bus naar het kleine dorpje rijd. En ik moet 25 minuten wachten op het station voordat ik in de bus kan stappen. Uiteindelijk ben ik in ruim tweeënhalf uur thuis. Een voordeel is dat ik in die tijd een boek heb gelezen en nog een oude bekende tegen kwam. Maar het is niet mijn favoriete manier van reizen. Als ik het voor mijn werk zou moeten doen ben ik 5 uur (en als ik een beetje optimaliseer 4 uur) extra kwijt, naast de 8 uur dat ik moet werken. Poeh.

Morgen moet ik mijn motor ophalen. Ik dacht, ik ga met het OV en probeer het te plannen van mijn ouders huis naar het station in Amersfoort. Dit is het resultaat. Hm. 🙂

Geen reisadvies