Meer bloggen

blog-status nu
Ik heb net besloten toch wat meer te bloggen en de komende vier weken elke dag een bericht te plaatsen. Ik heb eens naar mijn blog gekeken en ik heb in de afgelopen vier jaar 836 posts geschreven met gemiddeld 10,5 post per maand. Soms bevat het alleen een foto en soms een heel verhaal. Mijn langste posts is “Sneltoetsen in de Mac OS X” met daarop volgend: “Nog een aantal iPhone apps” en “Rondleiding door Amsterdam“. De kortste posts zijn: “Wie ben ik“, “Theo Maassen gedicht” en “Pop artists, zoiets“. Mijn meest productieve maand was trouwens in december 2008 met 69 blog-posts! Sommige blog-posts hebben ik trouwens omgezet naar op zichzelf staande documenten.

twitter
Ik merk trouwens dat Twitter een erg nadelige (als je er zo over kan spreken) invloed heeft op bloggen. Bij mij werkt bloggen dat gedachtes in mijn hoofd groeien tot ze in een blog-post naar buiten ‘schieten’. Met Twitter kan je die gedachten al eerder delen en bouwt het enkel op als het me nog écht bezig blijft houden. Aan de andere kant heb je nu wel minder onzin posts… Hm. Wat dat betreft ook een positieve ontwikkeling.

meer bloggen dus
Ik heb me voorgenomen elke dag een blog-post ‘op te hoesten’ enerzijds om me tot schrijven te zetten en anderzijds om me elke dag in een onderwerp te verdiepen. En zo blog ik naar de 900 posts toe. Bij de 1.000 een feestje! Je kan ook verwachten dat ik wat meer alternatieve manieren ga gebruiken om te bloggen. Alhoewel een blog inspreken mij niet helemaal aan trekt… Ik hou niet zo van mijn eigen stem. Maar een handgeschreven blog (zoals deze: Handgeschreven: Zeilschepen) is me goed bevallen!

Analoog bloggen