Social Media buttons

Hier rechts zie je wat icoontjes waarmee je mijn plekken op internet kan bezoeken. Hieronder nog even een extra plaatje voor als mijn blog gekopieerd wordt of ik de icoontjes rechts heb vervangen voor iets nog gavers.

ButtonsHet is geen interessante plug-in die je moet installeren, maar het is een beetje handig HTML werk. De code zie je hieronder. Het is een plaatje (voor de mooie kleurtjes) en je kunt dus niets kopiëren en plakken uit het plaatje. De code kan je hier uit een tekstbestand halen en de gebruikte plaatjes kan je hier vinden. De kenners zullen zien dat de HTML wat outdated is. Dit komt omdat ik niet de moeite wilde nemen om de CSS van WordPress aan te passen. Als je het écht goed wilt doen dan vang je het af in een CSS-bestand.


Social Media Buttons HTML table

Onderaan deze post zie je ook icoontjes en deze zijn bedoeld om het artikel wat je nu leest te delen met al je vrienden, kennis en vage volgers. Dit heeft weer niets met de bovenstaande tabel te maken en is wél een plug-in die ik met WordPress gebruik. Deze plug-in heet Sociable en is gratis te verkrijgen hier: WordPress > Sociable << WordPress plugin. Het is eenvoudig in te stellen en je kan idioot veel sociale netwerken kiezen. Zelf heb ik voor wat gangbare exemplaren gekozen zoals; Twitter, Facebook, LinkedIN, Delicious, Google en Nujij. Daarnaast bied ik mensen ook de mogelijkheid om de blog-post om te zetten naar PDF of te mailen naar vrienden. Handig 🙂

Helaas heb ik geen idee hoeveel mensen er gebruik van maken… Maar goed.