Helicopter stort neer

Vandaag op Nu.nl en op de radio;

Reddingswerkers hebben alle zeventien inzittenden gered van de helikopter die dinsdagavond een noodlanding had gemaakt in de Noordzee. Het gaat om dertien werknemers van een boorplatform van de NAM en vier bemanningsleden van het toestel. Dat meldde de Kustwacht woensdag.

Het is wat! Zie je toch dat een maritieme training voor het personeel heel zinvol kan zijn en dat je jezelf in een pak hijsen voor dat kleine rotstukje van het boorplatform naar de kust toch wel zin heeft. Maar dit soort mensen wisten dat natuurlijk al, maar wij weten het sinds kort ook. Een cursus; “Overleven op zee” leert dat je toch moet opletten zelfs al stap je op de veerboot naar Texel. Niet dat je dan helemaal in speciale warmhoudkleren moet hijsen, maar werp even een korte blik waar je de reddingsvesten kan vinden. Een ongeluk zit in een klein hoekje 😉

De avond heeft men naar het helicopter wrak lopen zoeken en in de loop van de ochtend spoelde het wrak aan op het strand van Texel.

Knappe jutter die dat even jut 🙂 Hoe zouden de gezichten van de mensen die daar een lekker ochtendwandeling eruit gezien hebben toen ze dat op het strand zagen?