Restaurant Parkheuvel verliest twee Michelin sterren

Renee mailde mij een krantenstuk toe dat ik ook jullie niet wilde onthouden…

Van onze verslaggever Mac van Dinther

AMSTERDAM – Geen nieuwe derde ster maar wel twee keer een tweede ster en zeven restaurants met een nieuwe eerste ster. Dat is de Nederlandse oogst in de nieuwe Michelingids die maandag is gepresenteerd. Tegenover de winst van negen sterren staat een verlies van acht. De grootste terugval maakt restaurant Parkheuvel in Rotterdam dat vorig jaar drie sterren had en teruggaat naar een.

Apicius in Castricum ……

…De nieuwe gids is een domper van Erik Van Loo die vorig jaar restaurant Parkheuvel in Rotterdam overnam van Cees Helder. Helder was in 2002 de eerste Nederlandse kok met drie sterren. Van Loo raakt er daar twee van kwijt.’Dat is niet leuk’, aldus Van Loo die verwacht had twee sterren te mogen houden. ‘Van de andere kant valt er nu veel druk weg en kan ik er weer helemaal opnieuw tegenaan. Het komt wel goed, dat zeg ik ook tegen mijn gasten. Ik zit bijna elke avond vol en iedereen gaat tevreden de deur uit.’…

…Opvallend is de culinaire neergang van Amsterdam. De hoofdstad verloor vorig jaar al drie sterren en dit jaar weer een, zonder dat er iets voor terugkomt. Amsterdam staat nu nog met vier sterrenrestaurants in de gids, een minder dan Den Haag dat nu de meeste sterrenrestaurants heeft….

Voor het complete krantenstuk kan je hier kijken.