,

Roze paspoort en tevreden moe

Floris' paspoortIk word oud Nou dat valt ook wel weer mee. Vandaag een hoop motorgereden… om te zorgen dat ik morgen werkelijk op vakantie mag. Een beetje onhandig, ik was werkelijk waar m’n paspoort goed kwijt.

Nou ja, was, nog steeds ben. Ik ben hem nog steeds kwijt, als iemand mijn knappe verschijning in een rood boekje weet te vinden? Niet gebruiken, want hij is als vermist opgegeven bij de politie. Onze vrienden. Ik naar de gemeente, geen tijd voor een nieuw paspoort omdat diegene die ik had afgegeven was door de Harenkarspel-gemeente en dan duurt het 24 om alleen al een fax met mijn gegevens te krijgen.

Heel apart allemaal, maar er zal wel logica in zitten. Gelukkig is er zoiets als een nood-paspoort. Dan ga je met je ticket (als bewijs dat je hem ECHT nodig hebt, je paspoort), uittreksel van bevolkingsregister, pasfoto en een manier om te bewijzen dat jij jij bent naar de marechaussee en dan hebben ze binnen 30 minuten een volledig legaal reispaspoort voor je klaar. Hij is echter wel mooi roze, even eent fotootje maken en daarna maar meteen weer in m’n motor jas stoppen, want….  Ik ben fout bezig door je paspoort foetsie te maken  Wel handig zo’n webcam als je gewone camera een beetje vol zand zit van de meidenmarkt.

Ik heb een nieuw kapsel, net naar de kapper geweest en ben dinsdag met Mirte wezen wandelen en die familie vindt het altijd zo zonde als ik naar de kapper ga, dus ik zal het wel te horen krijgen. Wat is Boaz (haar kind) toch een lief kindje. Hij wilt soms niet slapen en dan stop Mirte hem in haar bed en gaat ze er naast liggen, hij zag mij in de keuken staan en zei weer broem broem, mijn bijnaam omdat ik hem een paar keer op een draaiende motor had gezet terwijl hij dan schaterde van het lachen. Ik ging er naast liggen en toen vond ie het goed en ging hij ook weer liggen Het was de bedoeling dat ie ging slapen Hij is dan zo moe, maar wilt niet slapen, hij wrijft met z’n armen over z’n hoofd om wakker te blijven, probeert zich op te richten, maar krijgt z’n bovenlijf niet meer goed omhoog uit vermoeidheid, vechten om wakker te blijven. Lief gezicht is dat. Kinderen… het is toch wel wat. Wie weet ga ik nog serieus aan kinderen denken.

Zo, even m’n duikspullen en wat kleren bij elkaar gaan rapen om zo naar Egypte af te reizen en deze wereld die ik hier ken voor een week te verlaten. Het schijnt daar alleen maar zand, tenten enzo te zijn, dus we gaan er echt voor het relaxen, zwemmen en duiken uiteraard. Bas, Sas, mijn ouders, Bartje en nog wat bekenden zullen een week op elkaars lip zitten. Ik laat m’n huis wel als een puinhoop achter. Ik zal eens kijken of ik dagelijks iets op kan schrijven zodat jullie hier ook wat kunnen lezen. De kans is zeeeeeer aannemelijk dat ik het niet vanuit daar kan posten, dus jullie moeten zowiezo een weekje wachten. Het is wel lekker om er even tussenuit te gaan, een mislukte liefde, een vriend die je vertrouwen breekt, een val met de motor en nog wat gedoe bij elkaar, maar dit wordt trouwens een tijdje niet motorrijden. Dit keer vrijwillig en niet dankzij de heren KLPD. Zo het lijkt wel of ik dit berichtje met een negatieve noot wil eindigen… Echt depri ben ik niet hoor!

Hm, ironie! terwijl ik dit schrijft zingt de bloodhound Gang, Lift your head up high en blow your brains out!

Zo… ik ga! Tot later.

Haar naam verhaalt van Spaanse melodieën
Van witte huizen rond een stoffig plein
Van koele schaduw in verlaten kathedralen
Van een verliefde muzikant,
’s nachts bij een droogstaande fontein

Van zonlicht, ongenadig op je lichaam
Van kruiken vol met zoete rode wijn
Die droogstaande fontein, dat is de liefde
En die verliefde muzikant,
dat zal ik dan wel weer zijn

Gedicht uit de derde theatershow van Acda en De Munnik: “It’s only cabaret, but I like it”.
Gedicht komt uit de sketch ‘Twee in het Gras’

Onderliggende boodschap? Geen vooralsnog
Depressief? Neuh, pas als ik het volgende ga zeggen:

En toen pas kwam ik langs die zin
Die wel de waarheid raakt:
`Het leven is wat je gebeurt
Terwijl je andere plannen maakt’

Acda & de Munnik vertaalde John Lennon

Dit vind ik een mooie, maar depri text, het betekent dat je geleefd wordt?